(Star sport)
(Star sport)

Milionski transfer na Dušanovcu: Nikola Zečević ide u Švedsku

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 12:30

Heken rešio da dobro plati talentovanog štopera, druga najveća prodaja u istoriji Voždovca

Ostao je bez trenera, ostaće i bez štopera, ali će Voždovac dobiti novac. I to kakav. Klub sa Dušanovca je pred realizacijom jednog od najunosnijih poslova u istoriji, ako se ostvari transfer Nikole Zečevića.

Talentovani štoper iz „klase 2004“ bi trebalo uskoro da zaduži opremu Hekena i tako donese ogroman profit Zmajevima. Profit, zato što su u njegovom razvoj uložili simboličan novac, a trebalo bi da dobiju 1.000.000 evra, koliko će Šveđani prebaciti na račun šestoplasiranog tima na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Kakav je ovo transfer u najavi najbolje ilustruje podatak da je Voždovac od postanka skuplje prodao samo Filipa Stuparevića Votfordu (2.250.000 evra), drugi na listi trenutno je Aleksandar Ćirković koji je otišao u Krilja Sovjetov pre godinu i po dana za 550.000 evra, pre nego što je napustio Rusiju i stigao u TSC. Njega će debelo, skoro za duplo veći iznos, nadmašiti Zečević.

Inače, reč je o momku koji je za samo godinu dana igranja na elitnoj srpskoj sceni skrenuo pažnju. U prvom timu je debitovao 11. februara 2023. posle čega se postepeno pozicionirao kao bitan faktor u završnici minule sezone, da bi u ovoj bio standardan kod doskorašnjeg trenera Marka Savića i tako ubedio ljude iz Hekena da je vredan ulaganja. Ionako Šveđani imaju pozitivno iskustvo da talentovanim Srbinom, jer su ranije doveli iz Spartaka Srđana Hrstića, a 20-godišnji špic postigao šest golova na prvih 19 utakmica za klub.

Što se Voždovca tiče, opredeljenje kluba na čelu sa sportskim direktorom Bojanom Leontijevićem, da afirmiše mlade igrače postepeno daje rezultate. I u vidu visokog plasmana na tabeli i kroz ekomonski doprinos.


tagovi

TransferiZimski prelazni rok 2024fk voždovacNikola ZečevićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara