Eder Militao (©Reuters)
Eder Militao (©Reuters)

Militao prvi na Murinjovoj listi želja, sve zavisi od Pereza

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 20:34

Posebni bi da pojača odbranu za nastavak sezone

Ni ove zime Totenhem nema poseban priitisak kupovine na zimskoj transfer pijaci, ali to ne znači da neće možda biti nekih dešavanja na Vajt Hart Lejnu.

Žoze Murinjo je zamislio da tokom januara pojača odbrambenu liniju, bez obzira na to što je Totenhem od početka sezone u Premijer ligi primio samo 15 golova što je drugi najbolji učinak u celom prvenstvu odmah iza Mančester Sitija (13). Madridski dnevnik As tvrdi da je prvo ime na listi želja Eder Militao, koji je kod Zinedina Zidana potpuno skrajnut u zapećak. Brazilac je ove sezone odigrao samo 224 minuta u četiri utakmice, a nije bio na terenu još od oktobra! Zidan je u tom periodu našao idealnu alternativu u Serhiju Ramosu i Rafaelu Varanu u Naču Fernandezu, pa je Eder praktično tek četvrta opcija u Realu.

Izabrane vesti

Podsetimo, Zidan je u dogovoru s Florentinom Perezom doneo odluku da se spusti rampa na sve izlazne transfere ove zime, odnosno da ne mogu da odu oni koji već nisu na pozajmicama u drugim klubovima. Tako je propala mogućnost da Luka Jović ode u Milan ove zime, ali i da Isko promeni sredinu. Iz tog razloga Totenhem neće imati nimalo lak zadatak da ubedi čelnike Reala da puste Militaa, ali ako bi neko mogao to da uradi onda je to upravo klub s Vajt Hart Lejna.

Poznato je da Totenhem i Real imaju tradicionalno dobre odnose, a da su Danijel Levi i Florentino Perez dugogodišnji poslovni prijatelji, pa realizacija transfera nije unapred isključena. Ako bi Eder otišao otvorilo bi se pitanje ko bi bio četvrti štoper u Realu do kraja sezone, što bi onda značilo i izlazak na tržiše, a Blankosi ne žele da potroše ni cent do leta pošto imaju ambiciozne planove za taj period.

Ako i ne bude mogao da dođe Militao, Totenhem će ispitati i druge opcije. Murinjo nema previše samopouzdanja u Davinsona Sančeza, Erik Dajer od povrede Tobija Alderveirelda igra isključivo štopera, zbog čega i razmišlja da bi mogao da pojača poslednju liniju tima. Militao bi odlično "legao" pošto se u Portu profilisao i kao odličan desni bek, a upravo je to pozicija gde škripi u Totenhemu. Real je Militaa platio 50.000.000 evra, ali je od njega dobio samo mrvice...



tagovi

Zimski prelazni rok 2021TotenhemReal MadridŽoze MurinjoEder Militao

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara