Navijači Miljonariosa (©Reuters)
Navijači Miljonariosa (©Reuters)

Miljonarios bez reprezentativaca, šansa za mladog Kastra

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.03.23. | 23:06

Kolumbija 1: Tim iz Bogote posle dva vezana remija noćas (02.00) na El Kampinu čeka odlični Pasto. Četvorica van stroja za domaćina

U zaostalom meču prvog kola kolumbijske Aperture, koji je trebalo da bude debi u novoj sezoni za oba tima, noćas (02.00) se na stadionu Nemesio Kamačo u Bogoti, poznatijem kao El Kampion, sastaju Miljonarios i Deportivo Pasto. Takmičenje je već dosta odmaklo, ali neki timovi sada moraju da ispune termine zaostalih utakmica.

Miljonarios zauzima sedmu poziciju na tabeli nacionalne lige sa 11 bodova i za sada se nalazi unutar zone za plej-of. Tim Alberta Gamera ima samo bod prednosti u odnosu na Deportivo Pereiru koja se nalazi na 14. mestu, što samo pokazuje dosadašnji ujednačeni bilans prvenstva. Do sada su odigrali šest mečeva, od kojih su slavili tri puta, pored dva remija i jednog poraza, uz devet postignutih i šest primljenih golova.

Izabrane vesti

Uprkos nizu od tri utakmice bez poraza, velikan iz Bogote je remizirao u poslednja dva okršaja. U gostima je odgrao bez golova protiv Atletiko Nasionala, ali u poslednjem meču kod kuće uzeo je samo bod (2:2) protiv Agilasa.

02.00: (1,58) Miljonarios (3,50) Pasto (5,90)

Plavi će se tokom ove i naredne suočiti sa serijom lokalnih duela, pre početka Kupa Sudamerikane. Milioneri će tako uhvatiti korak sa kalendarom kolumbijske Aperture. Duel protiv Deportivo Pasta, koji odgovara prvom kolu šampionata, odložen je zbog održavanja Južnoameričkog fudbalskog prvenstva uzrasta do 19 godina, kojem je jedan od stadiona domaćina bio i Nemesio Kamačo u Bogoti.

Sa nastupima reprezentacija, Ambasadori neće imati Alvara Montera i Huana Pabla Vargasa, koji su pozvani u nacionalne timove Kolumbije, odnosno Kostarike. Osim toga, Leonardo Kastro i Omar Bertel će biti odsutni, jer su u procesu oporavka od povreda. Iz tog razloga, i sa željom da pobedi u važnom meču protiv Pasta koji je imao izuzetan start u Ligi, trener Alberto Gamero moraće da kombinuje. Jedna od novina je uključivanje mladog napadača Davida Kastra, koji je prvi put pozvan za jedan profesionalni fudbalski meč i mogao bi da debituje na El Kampinu protiv Deportivo Pasta. Ovaj Kolumbijac rođen je 12. septembra 2003. godine u Kartaheni, igra na poziciji krilnog napadača. Sa 19 godina briljirao je u mlađim kategorijama Miljonariosa, timu kome se pridružio 2020. godine.

Kastro je takođe igrao za reprezentaciju Kolumbije do 20 godina, uspevši da demonstrira svoj veliki igrački potencijal, brzinu i preciznost u udarcima koji su ga učinili zalogom za budućnost u timu Ambasadora. Poziv Gamera da se po prvi put pridruži timu za profesionalni meč usledio je zbog činjenice da je mladi napadač predhodnog vikenda imao dobar nastup u omladinskoj akademiji, pošto je postigao dva gola protiv Fortaleze u Superkupu.

Prošao je školu Ćikui Orozko u Kartaheni, zatim prošao kroz Estudiantil iz Medeljina, bio je na probama u Gremiju i Bragi u Portugaliji, sada će imati priliku da pokaže na velikoj sceni.

S druge strane, Pasto dolazi iz dve uzastopne pobede u Ligi, protiv Onse Kaldasa i Deportivo Kalija. Sa 13 bodova nalazi se jednu poziciju iznad Miljonariosa. U dosadašnjih osam kola ekipa Hosea Flabija Toresa pobedila je četiri puta, pored tri poraza i jednog remija, uz 10 postignutih i isto toliko primljenih golova.

Tim je imao dva uzastopna poraza, kada ga je na svom stadionu savladao Atletiko Nasional, dok je u narednom kolu poražen kao kost od Alijanse Petrolere. Sada se ključ okrenuo i ekipa dolazi iz dva dobra rezultata, sa pobedama nad Onse Kaldasom u gostima 1:0, dok su kod kuće savladala Deportivo Kali sa 2:1. Ostvarene su dve pobede u četiri utakmice, uz remi i poraz, sa pet postignutih i četiri primljena gola.

Poslednji duel Miljonariosa i Pasta odigran je 7. jula prošle godine u Bogoti, a završen je nerešenim ishodom - 1:1. Poslednja pobeda Milionera nad ovim rivalom bila je na startu 2021. godine (3:1). Pasto nema pobedu protiv tima iz Bogote od 2020. godine, u Gamerovom debiju kao trener Miljonariosa (2:1), kada je pobedilo sa 2:1 uz pogotke Džeisona Medina.

KOLUMBIJA 1, APERTURA – ODLOŽENI MEČ 1. KOLA

Četvrtak

02.00: (1,58) Miljonarios (3,50) Pasto (5,90)

***kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1KolumbijaMiljonariosDeportivo PastoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara