Igrači Miljonariosa (©AFP)
Igrači Miljonariosa (©AFP)

Miljonarios na putu ka finalu, Junior na sve ili ništa

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.11.22. | 22:41

Kolumbija 1: Uzbudljivo u Grupi A Kvadrangulara

Prvenstvo kolumbijske Klausure užurbano se privodi kraju. Otkako je startovala druga faza takmičenja, za manje od nedelju dana klubovi koji su se plasirali u polufinalne grupe Kvadrangulara odigrali su čak tri utakmice i već sada mogu da se naslute obrisi konačnih pozicija. U Grupi A, posle prve runde mečeva, Miljonarios se sa sedam osvojenih bodova nalazi na čelnoj poziciji, dok se njegov gradski i najveći rival Independijente Santa Fe nalazi na poziciji niže sa pet poena. Pereira je trećeplasirana sa tri, a na začelju se nalazi Junior sa samo jednim osvojenim bodom.

Noćas se igraju mečevi četvrte runde u Grupi A, gde Ajkule iz Barankilje na svom Metropolitanu dočekuju prestoničke Kardinale, dok se na drugom kraju države u Pereiri sastaju istoimena ekipa i Milioneri iz Bogote.

Izabrane vesti

Deportivo Pereira se plasirao u finalnu rundu šampionata Kolumbije završivši prvu fazu Klausure na 5. mestu prvenstvene tabele sa 32 osvojena boda. Njen učinak kroz ligaški deo bio je devet pobeda, pet remija i šest poraza, sa 26 postignutih i 21 primljenim golom na 20 odigranih mečeva. Tim predvođen trenerom Alehandrom Restrepom više se istakao po efikasnosti u fazi napada nego po doslednosti u defanzivnom sektoru, što govori i gol-razlika +5.

02.35: (3,20) Pereira (3,00) Miljonarios (2,30)

Poslednji nastup Deportivo Pereire bio je pre 10 dana na gostovanju u Bogoti, gde je pretrpela poraz 2:0 upravo od Miljonariosa. Na ovom meču, igrači žuto-crvenih ušli su na teren sa jasnim ciljem da dodaju barem bod protiv jednog od najboljih ekipa u prvoj fazi. Međutim, dosta su podbacili u svim aspektima i poraženi su sa 2:0.

S druge strane, Miljonarios se plasirao u finalnu rundu kolumbijskog prvenstva završivši prvu fazu na 4. mestu prvenstvene tabele sa 33 osvojena boda. Njegov pohod kroz ligaški deo Klausure završen je sa učinkom od devet pobeda, pet remija i šest poraza, sa 29 postignutih i 19 primljenih golova na 20 duela. Tim kojim je rukovodio trener Alberto Gamero, kao i Deportivo Pereira, bio je prililčno ubojit u realizaicji i pozitivna gol-razlika +10 bila je daleko najbolja u ligaškom delu takmičenja.

00.30: (1,85) Junior (3,30) Santa Fe (4,20)

Preostali meč polufinalne Grupe A koji je na program noćas odigraće se na stadionu Roberto Melendes u Barankilji, gde će Junior morati da ide na sve ili ništa protiv Independijentea iz Santa Fea ako želi da zadrži ikakve šanse za plasman u veliko finale. Ajkule su se plasirale na završni deo prvenstva, okončavši prvu fazu na 8. mestu sa 31 osvojenim bodom. Njihov pohod u prvoj fazi završio se sa devet pobeda, četiri remija i sedam poraza, uz 24 postignuta i 19 primljenih golova.

Rival Juniora drugu utakmicu zaredom je Santa Fe, koji je prvu fazu formata Klausura završio na prvom mestu tabele sa 34 osvojena boda, iz 10 pobeda, četiri remija i šest poraza, uz 25 postignutih i 26 primljenih. Sastav koji je predvodio urugvajski trener Alfredo Arijas iznenađujuće se pokazao prilično neuravnoteženim između napada i odbrane i prvu fazu turnira završio je sa negativnom gol razlikom -1.

Pre samo tri dana kada su ova dva tima izaša na teren El Kampina, u Bogoti, mreže su mirovale. U ovom meču, i Santa Fe i Junior imali su mnogo problema i poteškoća. Teže je bilo domaćem timu, koji je bio pod pritiskom, dok su gosti na ovaj meč došli bez osvojenog boda. Zbog brojnih grešaka u dodavanju u veznom redu, napadači Santa Fea i Junior Barankilje imali su vrlo malo prilika za završetak akcija.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA 1, KVADRANGULAR - 4. KOLO

Sreda

Independijente Medeljin - Agilas 2:1 (0:1)

/Kadavid 56pen, Pons 63 - Perez 26pen/

Četvrtak

00.30: (2,90) Pasto (2,70) Amerika Kali (2,75)

00.30: (1,85) Junior (3,30) Santa Fe (4,20)

02.35: (3,20) Pereira (3,00) Miljonarios (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1JuniorIndependijente Santa FeDeportivo PereiraMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara