Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Miljonariosu bod dovoljan za plasman u finale

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 23:03

Ambasadori blizu cilja u kolumbijskoj Aperturi

Milioneri su doputovali u Tunhu sa koferima punim nade da stignu do velikog finala kolumbijske Aperture, prvog posle dve godine bezuspešnog pokušavanja, a sve u borbi za 16. trofej šampiona koji je poslednji put u plavi deo Bogote stigao još 2017.

Iako je njihov noćašnji rival Bojaka Čiko jedini koji može da u sklopu Grupe B Kvadrangulara spreči prohod u finale takmičenja, Ahedrezadosi prvo moraju da pobede, a zatim da čekaju negativan ishod Ambasadora u poslednjem kolu. Misija se čini nemogućom, međutim, teoretska i matematička mogućnost postoji i domaći svakako neće ustuknuti pred izabranicima Alberta Gamera.

Izabrane vesti

Ceo tim Ambasadora je već u Tunhi, pošto su u subotu popodne krenuli ka prestonici Bojake. Osim toga, očekuje se masovno prisustvo navijača, jer su očekivanja plavih maksimalna, a to je da će im pobeda ili remi već ostaviti zagarantovano mesto u finalu, bez obzira šta se bude dešavalo u meču šestog kola protiv Independijentea iz Medeljina.

Miljonarios je za sada jedini neporažen tim u Grupi B sa 10 osvojenih bodova, iz tri pobede u četiri odigrane utakmice Kvadrangulara, pored nerešenog rezultata sa Independijenteom, uz šest postignutih i tri primljena gola. Posle remija 2:2 u gostima protiv Medeljina, tim je vezao tri pobede u nizu. Pored trijumfa nad Bojakom na El Kampinu u Bogoti, pobedio je minimalnim rezultatom i Ameriku Kali u gostima, a protiv istog rivala slavio je i u gostima sa 2:1.

01.30: (2,70) Bojaka Čiko (3,00) Miljonarios (2,90)

Među Gamerovim putnicima za duel na stadionu Independensija, našli su se i neki noviteti poput Luisa Karlosa Ruiza, Leonarda Kastra i Fernanda Uribea. Ipak, postoje i određeni izostanci među kojima su Andres Linasa i David Makalister Silva, koji su podvrgnuti odgovarajućim testovima za procenu stepena povreda koje su pretrpeli sredinom nedelje u Brazilu na gostovanju Americi Mineiro za duel 5. kola Kopa Sudamerikane. Uprkos tome, postoji nekoliko povrataka koje navijače plavih naročito raduje, a to su oporavak napadača Fernanda Uribea i veziste Horhea Arijasa.

Poslednji duel između ova dva tima odigrao se u drugom kolu polufinalnih grupa, uz minimalnu pobedu Milionera. Nešto ranije, tokom ligaškog dela Aperture, sastali su se na ovom istom stadionu u sklopu 19. kola, sa nerešenim rezultatom uz po gol sa obe strane. Poslednji trijumf Miljonariosa, na teritoriji Bojake bio je takođe u formatu Aperture iz 2021. godine, sa realizovanim penalom Kristijana Aranga. Zanimljivo je da Ambasadori nisu doživeli poraz od ovog rivala još od 2014. godine, kada su kao gosti izgubili sa 1:0 golom Edvina Movila.

Za Bojaku, ova utakmica je ključ dosadašnje kampanje u Aperturi i pobeda je jedina opcija, ako i dalje želi da ostane u borbi za finale. Sa preostalih šest bodova u opticaju, i sa zaostatkom od pet bodova za Milionerima, koji zauzimaju vodeću poziciju sa 10 bodova, tim Žaira Gomesa mora će da pobedi u ovoj utakmici i da se nada da će u poslednjem kolu Miljonarios pokleknuti protiv Independijentea iz Medeljina, koji je već eliminisan. Bojaka Čiko u ovom Kvadrangularu ima samo jednu zabeleženu pobedu protiv Independijentea, poraz upravo od Miljonariosa, pored dva remija sa Amerikom iz Kalija.

KOLUMBIJA 1, APERTURA, KVADRANGULAR - 5. KOLO

GRUPA A

Nedelja

Pasto - Agilas Doradas 3:0 (0:0)

/Estasio 52, Malagon 60, Lopez 88/

Utorak

02.30: (2,75) Petrolera (3,20) Atletiko Nasional (2,65)

GRUPA B

Ponedeljak

01.30: (2,70) Bojaka Čiko (3,00) Miljonarios (2,90)

23.55: (2,15) Independijente Medeljin (3,40) Amerika Kali (3,40)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Bojaka ČikoMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara