Milojević iz Litvanije: Da li smo bolji nego prošle sezone? Ne bih mogao da odgovorim...

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 19:53

Zvezdin strateg podneo poslednji raport pred start kvalifikacija za Ligu šampiona

(Od specijalnog izveštača iz Litvanije)

Premijera je pred vratima. Veruje Vladan Milojević da će u litvanskom Marijumpoleu samo vremenski uslovi biti drugačiji u odnosu na utakmicu pre 11 meseci.

Izabrane vesti

Tada je Crvenu zvezdu sačekalo atipično baltičko leto i vremenski uslovi identični onim u Beogradu. Danas je sve bilo litvanski. Klasičan novembar, dosadna kiša, ali trener Crvene zvezde veruje da će sutra (20 časova) njegova ekipa nagovestiti potencijal dostojan Lige šampiona. Kao 2018. godine kada su Ben i Radonjić podebljali trijumf srpskog šampiona iz beogradskog meča.

Od tog trenutka Crvena zvezda je počela da raste. Može da se povuče još neka paralela, međutim Milojević uverava da je Suduva sada tim drugačijih karakteristika.
Mnogo njihovih igrača je i prošle godine bilo u rosteru. Oni su tim koji vlada litvanskim fudbalom. Vredno smo se pripremali... Ovo je nama prva takmičarska utakmica. Suduva je sada mnogo bolja nego prošle godine. Imaju istog trenera, pojačali su konkurenciju u svim linijama tima.... Biće jako teška utakmica. Mi verujemo da smo se pripremili na najbolji način, počeo je Vladan Milojević.

*** Zvezdin spisak putnika za Litvaniju: Nema Pankova, tu su Pavkov i Tomane ***

Sipao je trener Crvene zvezde komplimente na račun rivala...
„To je bivša Jugoslavija u malom. Suduva je sastavljena od internacionalaca i najboljih litvanskih igrača. Imaju dobrog trenera koji je ostavio dubok trag u Kazahstanu. To sve pokazuje veličinu i snagu kluba. Sve ukazuje da su vrlo nezgodni“.

Litvanske novinare je potom zanimalo da li je Crvena zvezda jača ili slabija u odnosu na prošlu godinu.
„Imamo mnogo igrača koji su stigli u zimskom prelaznom roku. Ali na to pitanje ne bih mogao da vam odgovorim. Uvek smatram da na raspolaganju imam dobar tim. Samo razmišljam o sadašnjim igračima. Nemam vremena mnogo da žalim za onima što su otišli. Verujem da su ovi što su došli bolji od onih koji su bili u Zvezdi“.

*** Pavkov ostao u hotelu ***

Sa Zvezdom su u Litvaniju stigli Tomane i Španac Kanjas. Verovatno će biti na klupi za rezerve….
„Poveo sam sve igrače koji su registrovani. Oni moraju polako da se integrišu u naš sistem i filozofiju. Moramo da budemo kompaktni i zato je važno da budemo zajedno. Voleo bih da što pre prihvate principe rada u Zvezdi. Govorim i u pripremi utakmica“.

Pedantni stručnjak je rekao da ima u glavi tim koji bi trebalo da počne meč...
„Imam konture, ali ne znam šta do sutra može da se promeni“.

Još jednom se Milojević osvrnuo na pripreme u Austriji, sa akcentom na meč protiv Zenita.
„Odradili smo ono što smo hteli. Zadovoljan sam bio i drugim utakmicama. Međutim, sada će sve biti drugačije. Igramo prvu utakmicu u Evropi. A to je teško“, zaključio je svoje poslednje izlaganje pred utakmicu Vladan Milojević. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara