Vladan Milojević (©Reuters)
Vladan Milojević (©Reuters)

Milojevića muče povrede: Ben se oporavio, ali sada je Viljafanjez ispao iz sastava

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 11:54

Argentinski vezista će propustiti veoma važnu utakmicu APOEL-a sa Apolonom (ponedeljak, 18) u 30. kolu kiparskog šampionata

Ima srpski fudbalski trener Vladan Milojević puno razloga da bude zabrinut. Njegova ekipa APOEL iz Nikozije vezala je tri utakmice bez pobede u šampionatu Kipra, a tu seriju će pokušati da prekine ovog ponedeljka od 18 časova protiv Apolona iz Limasola, čiji gol brani Aleksandar Jovanović.

APOEL je i dalje lider, mada je u očiglednom padu forme. Nije baš idealan trenutak za to, pošto je do kraja prvenstva ostalo samo još sedam kola.

Izabrane vesti

Rezultatski pad se poklopio sa povredom nekadašnjeg krilnog napadača Crvene zvezde El Fardua Bena, koji je pojačao APOEL ove zime. Od dolaska je igrao sjajno, postigao je dva gola i zabeležio četiri asistencije na sedam mečeva, ali zbog povrede je posle toga pauzirao nekoliko nedelja.

Bez Bena APOEL je eliminisan iz Kupa Kipra od strane Omonije, a u plej-fu je odigrao 1:1 baš sa Omonijom i 0:0 sa Pafosom. Vratio se Afrikanac na teren u prošlom kolu protiv AEK Larnake, odigrao je poslednjih 26 minuta, a i taj meč je završen remijem – 2:2.

18.00: (1,80) APOEL (3,35) Apolon Limasol (4,40)

Prošlo je od tada nedelju dana, očekuje se da reprezentativac Komorskih Ostrva ponovo bude starter. Međutim, Milojević ne može da odahne. Na pomenutom meču sa AEK-om jak udarac je pretrpeo vezista Lukas Viljafanjez. Ovaj 31-godišnji Argentinac nije trenirao tokom nedelje u punom ritmu, a Milojević je rešio da ništa ne rizikuje i da ga ostavi ovog popodneva na tribinama.

Viljafanjez je već dva puta otvarao bolovanje ove sezone, drugi put skoro na mesec i po dana zbog povrede ramena. Nije igrao uopšte tokom januara, vrato se u finišu ligaškog dela prvenstva, a na poslednjih pet mečeva je bio starter. Nekadašnji igrač Panatinaikosa je na 23 meča zabeležio četiri asistencije.

APOEL ima dva poena više od drugoplasiranog Arisa, ima još mnogo da se igra pre nego što Kipar konačno dobije šampiona. Samo što ni to nije dovoljno za Apolon da se uključi u borbu za vrh. Trenutno je tim iz Limasola peti na tabeli, za žutima zaostaje 12 poena. Baš mu nije prijao poraz od Arisa (1:0) u prošlom kolu, kojim je prekinuta serija od pet uzastopnih pobeda.

Za Apolon će danas ponovo da brani Jovanović, nekadašnji čuvar mreže Radničkog iz Niša. Međutim, na terenu do kraja sezone nećemo gledati njegovog saigrača i prezimenjaka, Vukašina Jovanovića. Bivši štoper Crvene zvezde je povredio koleno još krajem januara i od onda je na bolovanu.

APOEL je ove sezone dva puta savladao Apolon, u Limasolu krajem oktobra sa 1:0 i u Nikoziji početkom februara sa 3:1. Konačan rezultat na ovom drugom meču postavio je Ben golom u 96. minutu.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: 

pogodi bilo koju kvotu 1,30 i više sa utakmice:

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 1923 (ponedeljak 18.00)

----------------------

KIPAR 1 (PLEJ-OF) – 30. KOLO

Ponedeljak

18.00: (1,80) APOEL (3,35) Apolon Limasol (4,40)

Utorak

18.00: (3,20) Omonija (3,30) Aris Limasol (2,15)

18.00: (2,30) Pafos (3,20) AEK Larnaka (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kipar 1Vladan MilojevićEl Fardu BenApolon LimasolAPOELAPOEL Nikozija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara