Stadion Minska (©Wikipedia)
Stadion Minska (©Wikipedia)

Minsk želi da se vrati u Evropu posle osam godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 11:10

Tim iz beloruske prestonice otvara 15. kolo domaćeg šampionata u petak od 17 časova duelom sa Smorgonom, najslabijim i najneefikasnijim timom u ligi

Odavno Minsk ne igra značajniju ulogu u beloruskom prvenstvu. Stabilan je prvoligaš, ali od 2016. godine nije uspeo da završi sezonu na nekoj jednocifrenoj poziciji. Taj negativan niz mogao bi konačno da prekine ove godine. Za sada je konkurentan i za plasman na međunarodnu scenu, a svoj položaj Minsk bi mogao dodatno da popravi u petak od 17 časova, na otvaranju 15. kola protiv „fenjeraša“ Smorgona.

Tim iz glavnog grada Belorusije je trenutno šesti na tabeli, sa 20 bodova. Treća pozicija je najslabija koja sigurno vodi u Ligu konferencije sledeće sezone, a zauzima je trenutno Ruh, koji ima osam poena više. Posle ovog kola biće odigrano tačno pola prvenstva, tako da ima još dovoljno vremena da se ta razlika dovoljno smanji.

Izabrane vesti

17.00: (1,45) Minsk (4,30) Smorgon (6,25)

Poslednji put je Minsk u Evropi igrao u sezoni 2013/14, u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tada je eliminisao Valetu i škotski Sent Džonston, pre nego što ga je u plej-ofu savladao Standard iz Liježa.

Izabranici Fjodora Ščerbačenka u poslednjih sedam kola prvenstva su izgubili samo jedan meč, od Gomela sa ubedljivih 5:0. Ostvarili su još po tri pobede i remija u tom periodu. Međutim, Minsk je nedavno eliminisan iz Kupa Belorusije, u šesnaestini finala je uspešniji bio drugoligaš Dnjepar Mogilev sa 2:1.

Smorgon je poslednji put trijumfovao u aprilu ove godine, kada mu je u goste došao Sputnjik. Bilo je tada 2:0. Posle toga su Medvedi odigrali još devet utakmica, a samo su uspeli da otkinu po bod Slusku i Dinamo Brestu.

Smorgon je takođe eliminisan iz nacionalnog kupa od strane drugoligaša, Arsenala iz Dzjaržinska. Navijače jedino pred nastavak sezone može da ohrabri to što su na poslednja četiri meča dali barem po gol. To su naznake da se polako rešava problem sa neefikasnošću, iako je Smorgon sa osam postignutih pogodaka i dalje najbezopasniji tim.

BELORUSIJA 1 – 15. KOLO

Petak

17.00: (1,45) Minsk (4,30) Smorgon (6,25)

Subota

15.45: Slusk – Sputnjik

17.45: Energetik – Isloč

19.45: Torpedo Žodino – Neman

Nedelja

15.00: Vitebsk – BATE Borisov

17.00: Dinamo Minsk – Slavija Mozir

19.00: Dinamo Brest – Ruh Brest

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Belorusija 1FK Minsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara