Miroslav Tanjga i Goran Vasilijević (© MN Press)
Miroslav Tanjga i Goran Vasilijević (© MN Press)

Miroslav Tanjga prvi kandidat za trenera Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 19:43

Da li se dugogodišnji pomoćnik Siniše Mihajlovića vraća u Novi Sad?

Kad je Milan Kosanović seo u fotelju sportskog direktora Vojvodine rekao je da će pokušati da obnovi veze sa bivšim igračima, a među njima možda pronađe i novog trenera. Naročito posle informacije da je prvi kandidat za klupu Novosađana – Miroslav Tanjga.

U pitanju je član druge šampionske generacije Lala (titula iz 1989), koga uprava kluba sa „Karađorđa“ vidi kao idealno rešenje posle potvrđenog rastanka sa Nenadom Lalatovićem. Vest donose Večernje novosti, navodeći da čelnici Voše igraju na kartu Tanjginih emocija i čvrstih veza sa Vojvodinom, za koju je igrao tri godine, od 1988. do 1991.

Izabrane vesti

Uprkos željama Novosađanja veliko je pitanje da li će Miroslav Tanjga prihvatiti poziv. Pre svega što je godinama angažovan kao prvi saradnik Siniše Mihajlovića u italijanskom fudbalu i da mu ugovor sa Bolonjom ističe tek u junu 2023. Pre angažmana na stadionu Renato dal Ara, Tanjga je Mihi pomagao u Milanu i Torinu, vodio je nekoliko utakmica u Seriji A dok se bivši selektor Srbije borio sa opakom bolešću. Valja pomenuti da Tanjgu i Mihajlovića vezuje čak petostruko kumstvo i dilema je da li bi sam Siniša tek tako dozvolio da mu ode najbliži saradnik i čovek od poverenja.

Vošu ništa ne košta da pokuša. Vremena ima. Ne previše, jer je do kraja sezone čekaju dueli sa Spartakom i Proleterom, mada, kako je odavno obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija jasno je da bi najkasnije za tri sedmice trebalo da zna ime trenera koji će spremiti ekipu za početak nove sezone.


tagovi

FK VojvodinaVojvodinamiroslav tanjga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara