Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Misija Sančo na čekanju

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 12:20

Mančester junajted ima druge prioritete

Prema informacijama koje poseduje dobro obavešteni novinar uglednog Atletika Dejvid Ornstajn, uprava Mančester junajteda je odlučila da na neko vreme odustane od potere za engleskim reprezentativcem Džejdonom Sančom. Mejson Grinvud je dobrim igrama zaslužio novi ugovor, pa Đavoli imaju drugačije prioritete pred letnji prelazni rok: žele napadača i centralnog defanzivca.

Sanjarili su navijači Mančester junajteda minulog leta da bi šampionske ambicije kluba sa Old Traforda mogao značajno da pojača krilni fudbaler Borusije Dortmund. Ed Vudvord je sa svojim saradnicima pokušavao da izdejstvuje transfer, ali je odlučna uprava Milionera za momka kojeg je u svoje redove preselila iz Mančester sitija leta 2017. godine tražila 120.000.000 evra. Visoka cena se ispostavila kao nepremostiva prepreka za Junajted, pa je novi napad na Sanča pomeren za naredno leto. Prema poslednjim informacijama, situacija se u međuvremenu promenila, pa će simpatizeri slavnog kluba snove o tandemu Sančo - Bruno Fernandeš morati da odlože za neku drugu priliku.

Izabrane vesti

Ne menja novu odluku uprave kluba sa Teatra snova ni činjenica da bi Borusija mogla da spusti zahteve za krilnog fudbalera narednog leta. Momak koji je ponikao u Votfordu i dve godine proveo u akademiji Građana po završetku sezone ulazi u poslednje dve godine ugovora sa nemačkim klubom, a ima i želju da se vrati u domovinu. Ipak, Mančester ima drugačije motive pred naredni prelazni rok, pa će potencijalni transfer 20-godišnjeg reprezentativca na neko vreme staviti u fioku. Ne znači to i da su Đavoli odustali, ako se ukaže prilika definitivno će pokušati da ga presele u svoje redove, ali posle silnih kikseva odbrane i činjenice da je najbolji strelac ekipe vezista, prioriteti trenutno drugoplasiranog tima Premijer lige su se promenili.

Jedan od razloga zbog kojih je Sančo trenutno u drugom planu je i sve bolja igra Mejsona Grinvuda. Talentovani fudbaler, koji je ponikao u akademiji Junajteda, dobrim partijama je izborio i novi ugovor. Utisak je da iz nedelje u nedelju napreduje, može da nastupa na više pozicija u napadu, pa na Old Trafordu smatraju da je novac pametnije uložiti u ojačavanje drugih pozicija, svesni da bi potpis Džejdona Sanča istresao veći deo, ako ne i čitav budžet za letnju pijacu.

Na raspoložive resurse je uticala i pandemija, pa Đavoli neće moći da zasipaju novcem svakog igrača kojeg požele. Kako bi se vratili na šampionske staze biće im potrebna dobra transfer strategija, a pitanje je da li bi pored porozne odbrane većinu novca trebalo uložiti u desno krilo. Više puta se tokom tekuće sezone pokazalo da napad Junajteda ne može da postigne golova, koliko je zadnja linija sposobna da dozvoli. Zato je ideja da se novac koji je bio rezervisan za Sanča najpre uloži u kvalitetna pojačanja na oba kraja terena. Sa dubokim džepom jednog od najbogatijih klubova sveta se ipak nikada ne zna, ali ideja o transferu leta je stavljena na čekanje.

Talentovani engleski reprezentativac je u tekućoj sezoni upisao 29 nastupa u svim takmičenjima i već ima dabl-dabl učinak. Postigao je 10 pogodaka i upisao 15 asistencija, posle nešto sporijeg starta još jednom je dokazao da je jedan od najboljih mladih igrača na svetu.



tagovi

Džejdon SančoMejson GrinvudMančester JunajtedBorusija Dortmundletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara