Unaj Emeri (©Reuters)
Unaj Emeri (©Reuters)

Mister Liga Evropa na putu za Birmingem: Emeri je Aston Vilin, otkup 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 20:42

Osvajač drugog po kvalitetu kontinentalnog takmičenja sa Žutom podmornicom vraća se na Ostrvo

Aston Vila je dobila novog trenera, ime mu je Unaj Emeri! Mister Liga Evropa odlučio je da posle nešto više od dve godine napusti Madrigal i vrati se na Ostrvo gde se nije proslavio tokom rukovođenja Arsenalom, sa željom da ovog puta ostavi mnogo bolji utisak.

Kako javljaju gotovo svi ugledni mediji na Iberijskom poluostrvu, onda i na Ostrvu, Aston Vila je odlučila da aktivira otkupnu klauzulu i plati Viljarealu 6.000.000 evra za Emerija koji je jasno izrazio želju da se vrati u Premijer ligu i ispravi ono što je Stiven Džerard zabrljao.

Izabrane vesti

Madridska Marka piše da su pregovori bili kratki i vrlo jednostavni za realizaciju, najviše zbog činjenice da je Emeri bio spreman da se oproba u novom klubu i stavi tačku na dve uspešne godine na Madrigalu. Sve je ubrzo potvrdila Aston Vila.

Subota, 16.00: (1,87) Njukasl (3,60) Aston Vila (4,70)

Emeri neće biti na klupi Viljareala za meč Lige konferencije u četvrtak protiv Hapoel Ber Ševe, a kako je objavljeno Aston Vila mu je ponudila garantovan ugovor na tri godine, uz opciju na još jednu sezonu kao i punu slobodu da potpuno restartuje projekat i krene sve ispočetka.

Aston Vila je ovog leta uložila 70.000.000 evra u kupovine Leandera Dendonkera iz Vulsa (15.000.000 evra), Filipea Kutinja iz Barselone (20.000.000) i Dijega Karlosa (31.000.000), ali je klub do Džerardovog otpuštanja imao samo dve pobede u ligi i bio na dnu tabele. Samo dva dana pošto je dobio papire, Vila je pregazila Brentford na svom terenu rezultatom 4:0 pa je delovalo da bi Džerardov pomoćnik Aron Danks možda mogao da se izbori za nešto duži ostanak. Kako je Aston Vila objavila, Danks će ostati vršilac dužnosti do 1. novembra, pošto klub u međuvremenu treba da obezbedi novom treneru radnu vizu.

Emeri je prošle godine imao mogućnost da se vrati u Premijer ligu, ali pregovori sa Njukaslom nisu prošli dobro. Videćemo koliko će novca Bask dobiti za januarski prelazni rok i da li će ono što ima biti dovoljno da podigne Lavove sa dna.


tagovi

Unaj EmeriAston VilaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara