Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mitar objasnio grupno radovanje: To je naša igra “Mafija”, dosta se laže

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 23:45

Deluje da je atmosfera u svlačionici na nivou

Nismo mali broj puta čuli kako je atmosfera najvažniji sastojak svakog uspešnog pohoda u sportu, posebno kada je reprezentacija u pitanju i kada nema mnogo vremena za uigravanje. Izgleda da je upravo taj segment na visokom nivou kada je Srbija u pitanju.

O tome je govorio i Aleksandar Mitrović i objasnio šta znači ono radovanje njega i saigrača kada su napravili „buket“ posle gola Azerbejdžanu i pričali o nečemu.

Izabrane vesti

Naime, radi se o društvenoj igri pod nazivom „Mafija“. Pokušao je Mitrović da objasni o čemu je tu zapravo reč.

"To je nešto naše, imamo neku igru, bukvalno cela svlačionica igra igru koja se zove ´mafija´, komplikovana je, i onda smo se dogovorili da tako proslavimo gol, lep način za proslavu gola", rekao je Mitrović.

Kako izgleda ta igra mafija?

"Uuu, jako teško (za objasniti). Zove se mafija, tu imaš i bandite i advokte i detektive i medicinske radnike. I onda svako dobije po kartu, pa se traže banditi... Komplikovano je i dosta se laže, a-ha-ha. Ceo dan igramo, i u avionu, dvadesetak igrača konstantno. Jako je dobra za atmosferu i zanimaciju, da ubijete vreme u karantinu”, objasnio je ubojiti napadač reprezentacije Srbije.

U današnje vreme kada mobilni telefoni toliko odvlače pažnju i ljude jedne od drugih, čini se da je upravo ovakvo druženje doprinelo boljoj hemiji između igrača.

Ideja je da se okrenu jedni drugima, a ne da gledaju u telefon.

"Izbacili smo telefone, uglavnom su to neke sobe gde nema interneta i gde ne mogu da se drže telefoni i kuckaju poruke, pa je više ‘old skul’ atmosfera. Jako je dobro za konekciju, atmosferu, da se zbližimo, da budemo svi zajedno tako da je stvarno atmosfera u svlačionici fenomenalna”, rekao je Mitrović.

Samo neka nastave sa ovom praksom, za sada im ide odlično. Mitroviću posebno prija. Rešeta protivnike iz svih oružja. Kao da je u igri Mafija.


tagovi

Aleksandar Mitrovićfudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara