Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić (©Reuters)
Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić (©Reuters)

Mitrović najbolji strelac, Tadić najbolji asistent evropskih kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 14:21

Holanđani najviše šutirali, Danci najefikasniji…

Prva tri koraka su napravljena, vreme je za prvi presek. Prolazno vreme posebno interesantno svima nama u Srbiji, jer po trenutnom stanju Aleksandar Mitrović je najbolji strelac, a Dušan Tadić najbolji asistent evropskih kvalifikacija za Mundijal 2022. godine.

Mitrović je, to već svi znate, postigao pet golova (po dva protiv Republike Irske i Azerbejdžana i jedan protiv Portugalije) i iza sebe ostavio Turčina Buraka Jilmaza (četiri pogotka), te Makedonca Aleksandra Trajkovskog, Austrijanca srpskog porekla Sašu Kalajdžića i Portugalca Dioga Žotu, koji je dva od tri gola dao baš u meču sa Srbijom.

Izabrane vesti

Kad su asistencije u pitanju, Tadić ih ima četiri, a po tri su sakupili Jermen Tigran Bargesjan, Škot Kijeran Tirni, Enis Bardi iz reprezentacije Severne Makedonije, te Španac Đordi Alba.

Najviše pasova imali su Erik Garsija (327), pa kvartet Nemaca Antonio Ridiger (312), Matijas Ginter (308), Emre Džan (296), Jozua Kimih (295) kojima sva ta dodavanja nisu pomogla da izbegnu poraz od Makedonaca.

Najviše odbrana očekivano je imao golman San Marina Elija Benedetini (19), odmah uz njega je Azerbejdžanac Šakrudin Magomedaljev, jednu manje je upisao Dejl Koling sa Gibraltara, na 17 je stao Litvanac Tomaš Švedkauskas, a na 15 Rumun Florin Nica.

Kad govorimo o ekipnom učinku, Danska je bila najefikasnija u prva tri kola sa ukupno 14 golova, 12 je dala Belgija, 11 Holandija, a po 10 Turska i Mađarska. Ubedljivo najviše su šutirali Holanđani (91), a slede, zanimljivo, Crnogorci (67), pa Italijani (63), Portugalci (61) i Jermeni (52).

Najveći posed, dâ se pretpostaviti, imali su Španci (75 odsto su držali loptu u nogama), pa Holanđani (71%), Englezi (70%), Nemci (67%) i Hrvati (66%). Najprecizniji pas Englezi i Španci (92 odsto uspešnosti), pa Nemci i Francuzi sa po 90 procenata i na kraju Holanđani (89%).

Ali, statistika ništa ne znači. Broje se samo golovi.



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Katar2022Aleksandar MitrovićDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara