Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)
Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)

MLS: Joveljić opet u senci Čičarita, Veselinović je stub Vankuvera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 04:00

Los Anđeles Galaksi pobedio u Teksasu Ostin sa 1:0 golom Delgada. Nekadašnji igrač Crvene zvezde igrao poslednjih šest minuta. Dete Vojvodine standardno u timu Vajtkapsa

Prošle sezone je od srpskih igrača u MLS-u najbolji bio Luka Stojanović u dresu Čikaga, ali je krajem prošle godine naustio Fajer i nastavio karijeru u Saudijskoj Arabiji. Ove godine se očekivalo da u prvom planu bude Dejan Joveljić, ali na startu najboljeg šampionata SAD-a, nekadašnji napadač Crvene zvezde, Ajntrahta i Volzbergera ima epizodu ulogu.

U senci je iskusnog Meksikanaca Havijera Ernandeza Čičarira. Galaksiju dobro ide, na trećem mestu je Zapadne konferencije, pa tim koji dobija se ne menja. Tvrdoglav je trener Greg Vani sa svojim zamislima. Od početka sezone trener Los Anđeles Galaksija forsira isti napad, zacementiran je Havijer Čičarito Ernandez u špicu.

Izabrane vesti

Meksikanac jeste kapiten, prva zvezda i najbolji strelac ekipe, postigao je pet golova do sada. Zato je i razumljivo što ima prednost u odnosu na 22-godišnjeg Srbina. I na meču protiv Ostina u Teksasu, nekada velika nada Zvezde je igrala u finišu, poslednjih šest mintu. Zamenio je momak iz Bijeljine nekadašnjeg asa Mančester junajteda i Reala.

20.45: (2,50) Fjorentina (3,35) Roma (3,05)

Tim iz Los Anđelesa je pobedio domaći Ostin sa 1:0, a jedini pogodak pao je već na startu meča, kada je Marko Delgado u šestom minutu zatresao mrežu Teksašana. Odlično je vezista gostiju odapeo strelu sa oko 25 metara. Lopta se od stative odbila u mrežu domaćina.

Joveljić je i pored skromne minutaže uspeo da se upiše u listu strelaca krajem prošlog meseca, kada je postigao prvenac u ovom šampionatu MLS-a protiv Nešvila sa 1:0.

I dok Joveljić šansu dobija „na kašičicu“, nekadašnji golman Čukaričkog Đorđe Petrović se nije izborio za mesto među stativama u Nju Inglandu, treći Srbin u MLS-a Ranko Veselinović već drugu godinu je uzdanica Vankuvera. Doduše, Vajtkapsima ne ide ove sezone, poslednji su u Zapadnoj konferenciji, ali su na svom terenu noćas pobediili Toronto sa 1:0 i ostvarili drugi trijumf u sezoni.

Nekadašnje dete Nosvosađana odigralo je svih 90 minuta. Bio je stub odbrane koja ovog puta nije kapitulirala. Domaće navijače obradovao je Tosent Rikets u poslednjem minutu. Kanadski tim je tako prekinio seriju od tri poraza. Veselinović je bio starter na svih devet utakmica svog tima.

------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MLS

Subota

Šarlot – Inter Majami 1:0 (0:0)

/Šinjašiki 68/

Montreal – Orlando Siti 4:1 (1:0)

/Vesterman 21, Mihailović 52, Tores 81, Braul-Guiljar 84 - Mutinjo 72/

Atlanta Junajted - Čikago Fajer 4:1 (3:1)

/Sisneros 3, 27, 36, Lenon 90+1 - Ofor 11/

Nedelja

Njujork Siti - Sporting Kanzas Siti 0:0

Njujork Red Buls - Portland Timbers 1:1 (0:0)

/Long 67 - Nijezgoda 53/

Di Si Junajted - Hjuston Dinamo 2:0 (2:0)

/Funtas 35, 43/

Nju Ingland Revolušn - Kolambus Kru 2:2 (0:1)

/Džons 71, Buksa 82 - Beri 27, Hurtado 89/

Minesota Junajted - Sinsinati 0:1 (0:0)

/Vaskez 90+3/

Dalas - Sijetl Saunders 2:0 (0:0)

/Fereira 65, Ariola 88/

San Hoze Ertkvejks - Kolorado Rapids 1:0 (0:0)

/Nejtan 64/

Los Anđeles FK – Filadelfija Union 2:2 (0:1)

/Opoku 56, Eskobar 82 – Gazdag 9, Karanza 67/

Vankuver Vajtkaps - Toronto 1:0 (0:0)

/Rikets 90/

Nešvil - Real Solt Lejk 2:0 (0:0)

/Rumni 63, Sapong 90+2/

Ponedeljak

Ostin - Los Anđeles Galaksi 0:1 (0:1)

/Delgado 6/



tagovi

Dejan JoveljićMLS ligaMLSČičarito ErnandezHavijer Ernandes ĆičaritoLos Anđeles GalaksiRanko Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara