Nani (©AFP)
Nani (©AFP)

MLS: Orlando u krizi, Nani posti, plej-of pod upitnikom

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 23:15

Tim s Floride mesec dana bez pobede, ima samo bod u prethodnih pet kola najjače lige Sjedinjenih Američkih Država

Odličan početak sezone Orlanda nagoveštavao je siguran ulazak u plej-of MLS lige, ali Lavovi su u krizi, osvojili su samo bod u prethodnih pet kola. Posle četiri vezana poraza, ekipa s Floride je prošle nedelje odigrala 2:2 u Nešvilu i zadržala sedmo mesto, poslednje koje vodi u bitku za šampiona u Istočnoj konferenciji.

Montreal, Kolumbus, pa i Inter iz Majamija i Njujork Red Buls prete da pomrse račune Naniju i drugovima. Portugalski veteran je prva zvezda tima, ali nekadašnji as Mančester junajteda nije u formi. Postigao je devet golova i imao sedam asistencija na 22 utakmice, ali poslednjih 10 mečeva posti as Orlanda. U poslednje vreme za pogotke je zadužen mladi Amerikanc Daril Dajk. On je postigao dva gola na poslednje dve utakmice i odlično odmenio Nanija.

Izabrane vesti

01.30: (2,55) Orlando (3,35) Di Si junajted (2,75)

Visoki napadač je na 11 mečeva pet puta zatresao mrežu rivala. On se letos vratio u redove Lavova posle pozajmice u Barnsliju gde je bio odličan. Za šest meseci je devet puta zatresao mreže u Čempionšipu, odveo tim iz Jorkšira do baraža, ali je Svonsi u dvomeču polufnalai bio bolji.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Orlandu je potreban trijumf, ali neće biti lako noćas (01.30), kada stiže Di Si junajted koji je na trećem mestu Istočne konferencije. Gosti imaju samo bod više od Orlanda. Velika je gužva za šest mesta u plej-ofu. Lider Nju Ingland je ubedljvo prvi i već je siguran u borbi za američki tron.

02.00: (2,20) Dalas (3,45) Minesota (3,25)

Ekipa iz Vašingtona ima prvog strelca lige, Norvežanina Ola Kamaru, koji je postigao 17 golova u prvenstvu, jedan više od Peruanca Raula Ruidijaza iz Sijetla.

Za Orlando i dalje ne igra malerozni Alešandre Pato. Nekadašnji napadač Milana se povredio čim je stigao na Floridu. Van tima su u Španac Rosej, Argentinac Šlegel, Miler i Dezart. Ni gosti ne mogu da računaju na najjači tim. Nekadašnji igrač Boke juniors, Argentinac Ramon Abila je povređen, a van tima su i Odoi Atsem, Perez, Škundrih i Hajns Ake.

Orlando je početkom maja pobedio Di Si u Vašingtonu sa 1:0 golom Urugvajca Maurisija Pereire. Domaćin je solidan na svom terenu, ima sedam pobeda, četiri remija i dva poraza. Ekipa iz prestonice SAD-a samo je dva puta dobila na gostovanjma na 14 utakmica.


tagovi

MLS ligaMLSOrlando SitiOrlandoDi Si JunajtedVankuverVankuver Vajtkeps

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara