Fudbaleri Dinama (©Reuters)
Fudbaleri Dinama (©Reuters)

Modri se ne sećaju kad su poslednji put slavili

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.07.20. | 11:07

Fudbaleri Dinama odavno na raspustu, bez pobede na Maksimiru još od 17. juna

Zatišje pred buru u Hrvatskoj. U subotu pada odluka o drugom mestu i učesniku kvalifikacija za Ligu šampiona. U konkurenciji su tri tima – Osijek, Lokomotiva iz Zagreba i Rijeka. Hrvatske vlasti su odlučile da zbog predostrožnosti zatvore kapije stadiona, a to se nimalo nije svidelo Kohorti, navijačima Osijeka. Oni su duž puteva i ulica postavili uvredljive poruka na računa Davora Šukera, Zdravka Mamića...

U senci subotnje odluke u Gradskom vrtu, u subotu su igraju prve dve utakmice poslednjeg 36. kola HNL-a. Dinamo (18.55) dočekuje Varaždin u meču koji nema nikakav rezutatski značaj. Modri su odavno rešili pitanje šampiona Hrvatske, pa u poslednje vreme otaljavaju posao. Igor Jovićević je trajao na klupi samo dva meseca, a prvo je privremeno bio za kormilom Zoran Mamić, da bi protekle nedelje odlučeno da sportski direktor kluba vodi tim i naredne sezone. Slovenac Matijaž Kek je odbio Zagrepčane.

Izabrane vesti

"Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten, dugogodišnji sportski direktor, a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sastav Dinama. To je posebno važno zbog toga što će odmah po završetku postojeće sezone početi nova, u kojoj su naše ambicije osvajanje nove titule šampiona Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga“, navodi se u saopštenju Dinama.

Dinamo je u trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojio pet trofeja, igrao je Ligu Evrope i Ligu šampiona. Mamić će nastaviti da obavlja i funkciju sportskog direktora, a Dinamo je to objasnio racionalizacijom i odgovornim poslovanjem u skladu sa ekonomskom krizom uzrokovanom pandemijom korona virusa.

Dinamo je u petak predstavio nove garniture dresova, a premijeru će imati baš večeras kada gostuje Varaždin koji je prošle nedelje na svom stadionu iznenadio Osijek, pobedio ga sa 1:0 i otežao mu put do drugog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Hrvatski šampion nije pobedio na Maksimiru od 17. juna, a na poslednje tri utakmice je osvojio samo bod. Misli čelnika Dinama su okrente ka prelaznom roku. U Maksimir se vratio iskusni Mario Gavaranović, dok je štoper Leonardo Sigali na pragu povratka u Dinamo. Takođe, govori se o dolasku Josipa Pivarića iz kijevskog Dinama. Mnogo igrača će napustiti redove hrvatskog šampiona. Pominju se Izet Hajrović, Fransoa Mubanđe, Emir Dilaver, Marko Lešković, Marko Đira, Amer Gojak, Lovro Majer...

Dinamo je ove sezone dva ptuta dobio Varaždin, a jednom izgubio. Očekuje se revijalna utakmica gde bi trener domaćeg tima Zoran Mamić mogao da ukaže šansu mlađim igračima.

I drugi duel u petak (21.05) Gorica - Slaven lišen je rezultatskog značaja. Domaćin je sigurno peti, dok Slaven ima motiv da ostane na šestoj poziciji. Ove sezone, ova dva tima su odigrala tri meča i skor je izjednačen, po pobeda, remi i poraz.

HRVATSKA – 36. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

18.55 (1,90) Dinamo (3,70) Varaždin (3,25)

21.05 (1,95) Gorica (3,45) Slaven Belupo (3,60)

Subota

18.55 (8,50) Inter (5,50) Zaprešić Hajduk (1,28)

21.05 (1,95) Osijek (3,35) Lokomotiva (3,70)

21.05 (1,10) Rijeka (8,50) Istra 1961 (19,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VaraždinDinamo ZagrebHrvatskaHrvatska 1Zoran MamićHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara