Fudbaleri Dinama (©Reuters)
Fudbaleri Dinama (©Reuters)

Mogu li hrvatski klubovi do bod(ov)a na startu Lige Evrope?

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.10.20. | 12:33

Rijeka bez nekoliko povređenih igrača na Rujevici dočekuje lidera Primere Sosijedad, dok u Maksimir stiže Fajenord sa nekadašnjim selektorom Srbije Dikom Advokatom

Zagrebački Dinamo želeo je Ligu šampiona, ali posle poraza u Budimpešti od Ferencvaroša u trećoj rundi kvalifikacija morao je da se zadovoljni plasman u utešnu Lige Evrope. Na startu takmičenja Modri na Maksimiru (21.00) dočekuju prošle sezone trećeplasirani tim Eredvizije, Fajenord iz Roterdama, koji s klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Dik Advokat.

Trener domaćeg tima Zoran Mamić verovatno će, kao na meču plej-ofa protiv estonske Flore, igra u formaciji 4-4-2. U napadu bi trebalo da se nađu Gavranović i Petković. Švajcarski internacionalac hrvatskog porekla Mario Gavaranović raspucan je u poslednje vreme. Postigao je prethodnog vikenda het-trik u trijumfu Dinama protiv Gorice sa 3:2 u šampionatu Hrvatske.

Izabrane vesti

Fajenord nije poražen u Erediviziji u ovoj sezoni, ali još nije igrao sa najjačim timovima u Holandiji. Četa Dika Advokata je razočarala prošle nedelje, kada je odigrala bez pobednika (1:1) sa gradskim rivalom Spartom na De Kojpu.

Tim iz Roterdama nije poražen na poslednjih 18 utakmica u svim takmičenjima. Gosti stižu iz Zagreba bez povređenih Liroja Fera, Roberta Bozenika, Luisa Fernanda Sinistera i Svena van Beka.

Drugi hrvatski klub u Ligi Evrope, Rijeka na Rujevici dočekuje Sosijedad (18.55), trenutno lidera španske Primere. U domaćem timu van stroja su Prskalo, Arsenić, Galović, Halilović, Murić i Ristovski, dok Galešić, Turčin i Iglesijas nisu prijavljeni za Ligu Evrope.

Hrvoje Smolčić nije igrao protiv Varaždina prošlog vikenda više iz predostrožnosti nego zbog ozbiljnije povrede, a dobra vest za trenera Simona Rožmana je što se treninzima priključio Luka Capan.

"Capan se vraća u tim, odradio je dva puna treninga dok su ostali aut. Imamo i problem jer smo pre mesec dana morali da predamo listu za Evropu, a puno se toga okrenulo u tom periodu i nema mogućnosti promene tima koji se tada odabrao. I tu ima stvari koje nam ne idu naruku, ali svi koji budu na terenu i na klupi su maksimalno fokusirani pa da vidimo i to evropsko čudo“, rekao je Rožman, prenosi riječki Novi list.


tagovi

Liga EvropeDinamo ZagrebRijekaSosijedadFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara