Momenat kada Džerod Bouen postiže gol (©Reuters)
Momenat kada Džerod Bouen postiže gol (©Reuters)

Mojes potpisao otkaz Lampardu, a svoj Everton gurnuo u ambis: Vest Hem slavio posle tri meseca

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.01.23. | 17:55

Džerod Bouen doneo tri boda golovima u razmaku od osam minuta

Uoči susreta Vest Hema i Evertona Dejvid Mojes i Frenk Lampard našli su se u nesvakidašnjoj situaciji – obojici je pretio gotovo siguran otkaz u slučaju da rezultat ostane nerešen.

Zato je utakmica na Olimpijskom stadionu u očima ostrvske javnosti nosila etiketu “El Sackicko“, što je u najboljoj meri oslikavalo u koliko su neprijatnoj poziciji dvojica trenera. Posle rutinskih 2:0 za Vest Hem, izgleda da je Dejvid Mojes potpisao otkaz Frenku Lampardu, dok je svoj Everton u kojem je beležio najbolje rezultate dosadašnje karijere gurnuo u ambis. Čekićari su se provukli i bar nakratko isplivali na površinu, mada su Lids, Vulverhempton, Sautempton i Everton kao fenjeraš na samo tri boda razmaka!

Izabrane vesti

Mnogo je toga ostalo pred Vest Hemom kako bi osigurali opstanak u Premijer ligi, ali bar su se pomerili sa mrtve tačke. Posle niza poraza i samo jednog osvojenog boda u proteklih sedam kola, Dejvid Mojes je uspeo da iznese enorman pritisak i isporuči toliko čekanu pobedu. Tačnije, tri puna meseca se u Londonu čekalo da Vest Hem nekoga savlada u prvenstvu, još od trijumfa nad Bonrmutom krajem oktobra!

Svašta je prošao Vest Hem sa Mojesom na čelu, uspone i padove koji su i pored velikih ulaganja gurali klub u prosek bez obzira na šestu i sedmu poziciju na kojim je dočekao prethodne dve sezone. Ni ova pobeda ne garantuje ništa, čak ni to da će Frenk Lampard dobiti otkaz iako je to u ovom trenutku najrealniji ishod. Ali, Vest Hem sada bar ima za šta da se uhvati, Everton baš i ne.

Ako je Vest Hem uložio dosta proteklih godina, šta tek onda reći za Everton koji je potrošio novca gotovo u rangu najbogatijih evropskih klubova i nije uradio baš ništa. Kada je sveća dogorela i kasa se ispraznila, Frenku Lampardu je uvaljen vreo krompir sa idejom da stabilizuje klub i uvede ga u mirnije vode. Jedva je izvukao živu glavu prošle sezone, a ove trošilo se samo onoliko koliko je to bilo moguće nakon prodaje najboljeg igrača Ričarlisona. Sa njegovim prelaskom u Totenhem Karamele su izgubile i poslednjeg igrača koji je mogao da garantuje kakav-takav kvalitet, a dovedena pojačanja dosad se nisu pokazala kao adekvatna da osiguraju opstanak. Navijači su sa pravom nezadovoljni, jasno je da se njihovi protesti protiv uprave neće završiti posle današnjeg meča i verovatno će biti još jači. Jer, Everton je prvi kandidat da se ukrca u voz za Čempionšip...

Na Olimpijskom stadionu slave Džeroda Bouena! Verni vojnik Dejvida Mojesa jedan je od igrača čiji pogoci garantuju bodove, jer svaki put kada je bio strelac ove sezone – Vest Hem je imao bar nerešen rezultat u svojim rukama. Danas je Evertonu presudio sa dva pogotka u osam minuta razmaka. U oba navrata odbrana gostiju reagovala je katastrofalno, pošto je Bouen ostajao sam pred nemoćnim Džordanom Pikfordom, a rezultat toga su golovi na tacni. Prvo nakon karambola na centaršut Emersona, drugi put posle kontre koju je povukao Majkl Antonio, a finiširao hladnokrvni vezista.

Bornmut nije mogao da savlada Notingem Forest na svom terenu iako je gotovo sat vremena imao vođstvo u rukama. Najnovije pojačanje Dango Uatara odmah je pokazao da će biti od velike koristi za ovaj tim pošto je već na debiju upisao asistenciju za pogodak Džejdona Entonija u 28. minutu (gol možete pogledati OVDE). Konačnih 1:1 doneo je Sem Saridž pošto je primio odlično dodavanje Brenana Džonsona u kaznenom prostoru, da bi pucao nisko u donji levi ugao i matirao Neta.

Lester je uspeo da stigne i prestigne Brajton na svom terenu, ali se klub sa juga kući vraća sa bodom u rukama. Golovi Marka Olbrajtona i Harvija Barnsa bili su dovoljni samo za 2:2, pošto su Kaoru Mitoma i Evan Ferguson na proigravanja Pervisa Estupinjana uspeli da donesu Brajtonu remi i prvi bod u dobu posle odlaska Leandra Trosara.

Aston Vila se provukla na teškom gostovanju Sautemptomu minimalnom pobedom. Vila je stigla do četvrte uzastopne utakmice bez poraza, uz osvojenih 10 od mogućih 12 bodova u tom intervalu! Jedini gol postigao je Oli Votkins u 77. minutu, dok je desetak minuta ranije poništen pogodak Džejmsu Vord Prauzu zbog faula.

Utakmicu je obeležio incident kada je dron počeo da leti iznad terena što je izazvalo nemir kod igrača koji su ubrzo sprovedeni pravo u svlačionice dok situacija nije rešena. I dalje se ne zna čiji je dron i zašto se uopšte našao tu gde je bio... Gol možete videti OVDE.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Liverpul - Čelsi 0:0

Bornmut - Notingem Forest 1:1 (1:0)

/Entoni 28 - Saridž 84/

Lester - Brajton 2:2 (1:1)

/Olbrajton 38, Barns 63 – Mitoma 27, Ferguson 88/

Sautempton - Aston Vila 0:1 (0:0)

/Votkins 77/

Vest Hem - Everton 2:0 (2:0)

/Bouen 34, 42/

18.30: (4,40) Kristal Palas (3,50) Njukasl (1,95)

Nedelja

15.00: (2,50) Lids (3,40) Brentford (3,00)

15.00: (1,20) Mančester Siti (6,75) Vulverhempton (14,0)

17.30: (1,95) Arsenal (3,60) Mančester Junajted (4,20)

Ponedeljak

21.00: (3,35) Fulam (3,50) Totenhem (2,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Oli VotkinsDango UataraAston VilaSautemptonFrenk LampardEvertonDejvid MojesVest HemDžerod Bouen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara