Ohi Omoižuanfo (©AFP)
Ohi Omoižuanfo (©AFP)

Moldeove muke i brige zbog Ohija

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.07.21. | 14:21

Lideru norveškog šampionata je ovog vikenda propao transfer novog napadača. Zato se nada da će mu budući fudbaler Crvene zvezde biti dovoljan da u nedelju od 18.00 savlada Od Grenland

Kada je Ohi Omoižuanfo raspoložen i daje golove, Molde pobeđuje. To je proveren i oproban recept, ali šta kada se njemu ne igra? Lider norveškog šampionata je u problemu, a njegovi navijači sa zebnjom gledaju u govor tela novog napadača Crvene zvezde pred utakmicu sa Od Grenlandom, u nedelju od 18 časova.

Ohi je na prvih 11 mečeva u prvenstvu Norveške ove sezone postigao 13 golova, a na utakmicama na kojima je on bio strelac Molde je ostvario šest pobeda i jedan remi. Uz to je i u trijumfu nad Rozenborgom (3:2) Ohi učestvovao sa asistencijom.

Izabrane vesti

U međuvremenu ga je angažovala Crvena zvezda, potpisala je predugovor sa 27-godišnjim golgeterom. On će ostati u Norveškoj do kraja godine, a onda će bez obeštećenja da pređe u Beograd. Čini se, dobar posao za sve.

18.00: (1,35) Molde (5,30) Od Grenland (8,00)

Međutim, prva utakmica koju je Omoižuanfo odigrao posle potpisivanja predugovora zabrinula je sve u Moldeu. Delovalo je kao da je napadač izgubio motivaciju da igra za Molde, nije uspeo nijednom da zapreti Sarpsborgu. Uprkos crvenom kartonu i činjenici da je u finišu igrao sa igračem manje, taj tim je savladao lidera lige sa 1:0. Omoižuanfo je samo uspeo da dobije žuti karton, a praktično nije uputio nijedan ozbiljniji šut.

Verovatno ga je zaista poremetio dogovoren transfer sa Zvezdom. Velika je to stvar za njega, uskoro će prvi put u karijeri da napusti svoju rodnu zemlju. Međutim, u Moldeu brinu šta ako ne uspe da sredi glavu i nastavi da se štedi.

Norveški portal Nettavisen.no objavio je pre dva dana da su čelnici Moldea rešili da angažuju Ohijevu zamenu, novog napadača koji bi mogao da ih povede ka tituli. Izbor je navodno pao na Arona Samjuela Olanarea, povremenog reprezentativca Nigerije koji je već igrao u Norveškoj za Volerengu i Sarpsborg. Ipak, od tog transfera neće biti ništa. Kao slobodan igrač Olanare je u subotu potpisao za turiski Erzurum.

Molde će zato morati da nađe drugog napadača. U međuvremenu će da se nada da će Ohi da igra motivisanije. Kvalitetom svakako odskače od ostatka lige. Protiv Od Grenlanda će svakako da predvodi ofanzivu lidera lige.

Prema svim ocenama Molde je favorit na tom meču. Ipak, oprez mora da postoji, jer je i Grenland u dobroj formi. Trenutno sedmoplasirani tim u ligi nije izgubio na poslednjih pet mečeva. U tom periodu je osvojio 11 od mogućih 15 bodova, a prošlog vikenda je remizirao sa Rozenborgom (2:2).

Odavno Molde nije izgubio od svog narednog rivala. Poslednji put je spuštene glave napustio teren u aprilu 2018. godine, kada je Grenland kao gost slavio sa 1:0. Od tada su tri meča završena nerešeno, a zatim je Molde vezao prošle godine dve pobede.

Poslednji put su se sastali 16. decembra, a Molde je u Šijenu slavio sa 4:1 iako je na poluvremenu gubio. Ohi je na toj utakmici postigao dva gola, u 78. minutu za 2:1, a potom je u 95. iz jedanaesterca postavio konačan rezultat.

NORVEŠKA 1 – 12. KOLO

Subota

Bran – Trumse 1:1 (1:1)

/Bamba 45+1 – Antonsen 18/

Mjondalen – Havesund 3:0 (1:0)

/Ovenstad 20, Eriksen 57/

Rozenborg – Kristijansund 1:0 (1:0)

/Ismailović 15/

Sandefjord – Sarpsborg 2:0 (1:0)

/Jonson 32, Hansen 68/

Viking – Stremsgodset 1:1 (0:1)

/Tripić 90 – Ipalibo 13/

Nedelja

15.30: (1,87) Volerenga (3,50) Lilestrem (4,30)

18.00: (1,35) Molde (5,30) Od Grenland (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 1Ohi OmoidžuanfoOd GrenlandMolde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara