Kristijano Ronaldo (Foto: Reuters)
Kristijano Ronaldo (Foto: Reuters)

Momak je genije, superzvezda moderne igre

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 02:12

Roj Kin i Geri Nevil pohvalno govorili o Kristijanu Ronaldu nakon het-trika u pobedi nad Totenhemom

Da je (isključivo) do njegovog kapitena Harija Megvajera, ko zna gde bi Mančester Junajted trenutno bio. Srećom, na Old Trafordu imaju pravog lidera da ih s vremena na vreme vrati na pravi put. Kristijanu Ronaldu traka nije potrebna, njega motivišu isključivo golovi. Sa nova tri u subotnjem derbiju zamaskirao je limitiranost Rangnikovog tima i na svojim prećima ga poveo ka četvrtoj poziciji, čini se, realnom dometu mančesterske ekipe u ovom trenutku.

Istovremeno, het-trikom protiv Totenhema – postao najbolji strelac u istoriji svetskog fudbala sa 807 pogodaka - Portugalac je zapušio usta kritičarima na čijoj se meti našao nakon što je prošlog vikenda iz ne baš najjasnijih razloga propustio mančesterski derbi. A kada večiti kritičar kao što je Roj Kin o vama govori samo pohvalno, onda definitivno radite kako treba.

Izabrane vesti

"Ronaldo je izgledao ljuto danas, igrao je dosta agresivno. Očigledno je uznemiren zbog onoga što se desilo prošle nedelje, ali danas je pokazao ono što smo već videli godinama unazad. Momak je genije, njegova tri gola bila su fantatična. On donosi toliko toga ekipi, zašto ljudi misle da ne može da postiže golove. To je mnogo golova. Postizati ih je najteži deo igre. Neki igrači ih ne postižu ni na treninzima. Šta još možete da kažete za njega? On je genije!”, govorio je Kin o Ronaldu nakon meča sa Totenhemom.

Iako brojke govore umesto Ronalda, mnogi i dalje misle da je njegovo prošlo i da u pojedinim segmentima šteti ekipi, Kin ne sumnja – Kristijano još ima šta da ponudi Junajtedu. Ne samo ove sezone, već i naredne.

"Čeka se njegova odluka na kraju sezone koja se nazire, za koju verujem da svi misle da će se dogoditi. Da li će Ronaldo sledeće sezone biti u Junajtedu? Da li bi Junajted trebalo da ga zadrži? Situacija nije u njihovim rukama, Ronaldo je taj koji će doneti odluku, ima još godinu dana ugovora. Pitanje je da li želi da ostane ovde i da li je ovo projekat u koji veruje. Utakmice kao što je večerašnja će mu pomoći u donošenju odluke. Koliko god da je sjajan, njegov sledeći izazov je da učini da se ovaj tim Junajteda takmiči za titulu ponovo. Ronaldo je ogroman deo rekonstrukcije kluba. Kada donosi toliko, potreban vam je Ronaldo u timu. Ovo je radio tokom svoje karijere, radio je to godinama. Mislim da može još jednu sezonu.", uverava Kin.

Komplimente na račun Ronalda nije štedeo ni Geri Nevil, drugi Junajtedov bivši fudbaler u studiju Skaj Sportsa

"Vera koju Ronaldo ima u sebe. Na zalasku je karijere, ali je apsolutno senzacionalan, superzvezda moderne igre, jedan od najvećih svih vremena i najbolji strelac u istoriji fudbala. Ronaldo je to oduvek i želeo. Tvrdoglav je, tako zadrt. Misli da je najveći svih vremena, a njegov rekord je prosto nerealan. Ti golovi su postignuti u Evropi: Portugalu, Španiji, Italiji, u Premijer ligi – na najvećem nivou", podseća Nevil.

O ostatku Junajtedovog tima, međutim, bivši trener Valensije nije imao šta lepo da kaže.

"Junajted nije toliko dobar, moram da kažem. Oni su tako nekostantni i nepouzdani. Ne možete im baš verovati. Nemate pojma šta će se desiti kada igraju. Znate da će dozvoliti rivalu da stvori šanse, znate da će primiti gol. De Hea će možda imati tri – četiri dobre odbrane, možda neće. Možda će pustiti jednu loptu kroz noge i oni će izgubiti. Sedimo ovde i pričamo o tome kako Junajted pobeđuje zbog posebno izdanja Kristijana Ronalda, ali vrlo lako je moglo da ode na drugu stranu gde bismo pričali o Totenhemovoj pobedi, jer celokupna partija nije bila sjajna", zaključio je Nevil.


tagovi

Kristijano RonaldoGeri NevilRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara