Maksimilijano Meza (©Reuters)
Maksimilijano Meza (©Reuters)

Monterej bez ključnih igrača u poseti Tihuani

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 22:55

Meksiko 1: Rajadosi se noćas suočavaju sa pravim testom kada krenu prema granici da odigraju meč 7. kola Aperture protiv fenjeraša

Na papiru laganica, ali veliki test čeka Rajadose kada krenu prema granici. Fenjeraš Tihuana čeka prvu pobedu u sezoni, posle dva remija iz šest dosadašnjih rundi. Sa druge strane, uprkos nerešenom rezultatu protiv iscrpljenog Čivasa prošle subote, opšti osećaj u taboru Montereja posle prve trećine meksičke Aperture je generalno pozitivan. Zapravo, rezultat nije bio tako loš s obzirom na činjenicu da je trener Gvadalahare

Viktor Manuel Vučetić bio pred ultimatumom i bilo je jasno da će biti defanzivno orjentisan, a drugo Rajadosi su više od pola sata imali igrača manje.

Izabrane vesti

Ako se vratimo još jednu utakmicu, pogodak

Hosea Alvarada u poslednjim trenucima doneo je remi Montereju protiv aktuelnog šampiona na gostovanju. Posebno je bio upečatljiv način na koji su momci Havijera Agirea dominirali tih finalnih 15 minuta meča. Generalno gledano, Monterej je do sada zabležio dva slavlja i četiri iksa, i to nije loš skor, ali definitivno bi mogao da bude bolji, jer je pet od njihovih šest rivala plasirano u donjem domu.

04.05: (3,40) Tihuana (3,10) Monterej (2,15)

Povoljni mečevi ne prestaju da dolaze za Rajadose, jer ih olekuje gostovanje Tihuani, koja je poslednjeplasirana i ima drugu najgoru odbranu u ligi sa 10 primljenih golova. Da budemo pošteni, nije im bilo lako. Igrali su protiv Tigresa, Leona, Toluke i Klub Amerike u ovih prvih šest utakmica, što je uticalo na njihovu trenutnu situaciju.

Od poslednja četiri duela između Holosa i Montereja u svim takmičenjima odigranih u Tihuani, viđene su po dve pobede oba tima, A Tihuana u proteklih pet godina zaista nije imala pravu takmičarsku ekipu. Drugim rečima, Monterej se borio na Estadio Kalijenteu, i gotovo uvek kada se činilo da je veliki favorit, krajnji rezultat bi na kraju sve iznenadio.

Monterej će biti ozbiljno desetkovan. Ektor Moreno i Erik Agire odsustvovaće još najmanje jednu ili dve nedelje, a Vinsent Jansen bar još mesec dana. Štaviše, sumnjiv je status Duvana Vergare i Džoela Kembela koji nisu bili maksimalno spremni, a novi problem je situacija sa Roželijom Funesom Morijem, koji je povredio skočni zglob. Kako je trener Havijer Agire rekao na konferenciji za novinare, Mori će biti u Tihuani, i pred meč će biti odlučeno da li će igrati.


tagovi

Meksiko 1MonterejTihuana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara