Valdas Dambrauskas (©Reuters)
Valdas Dambrauskas (©Reuters)

Može li Hajduk do krune? Dambrauskas razmrdao učmalost na Poljudu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 12:35

Hrvatska 1: Danas dve utakmice 17. kola. Istra sedam godina nije uspela da uzme ni bod velikanu na njegovom terenu. Osijek favorit protiv Lokomotive

Šampion Dinamo posrće u HNL-u. Modri su ove jeseni više okrenuti ka borbi za osminu finala Lige Evrope. Domaće prvenstvo je u drugom planu. U ovom prvenstvu čak četiri tima imaju šampionske ambicije. Zagrepčani ostaju prvi favorit za odbranu trona. Osijek i Rijeka su u vrhu, a posle godina tavorenja bolji dani na Poljudu.

Dolaskom Litvanca Valdasa Dambrauskasa, Hajduk se pokrenuo, vezao je dve pobede i opet može da sanja o kruni. Proteklog vikenda je pobedio Rijeku sa 3:2, pa je sada prednost Dinama samo četiri boda. Nekadašnji trener Gorice i Ludogoreca razmrdao je učmalu atmosferu u redovima nekadašnjeg šampiona Hrvatske.

Izabrane vesti

20.00: (1,33) Hajduk (5,00) Istra (10,0)

Dambrauskas ima šansu za het-trik jer večeras (20.00) na Poljudu stiže ekpa iz donjeg dela tabele, Istre. Tim iz Pule loše prolazi u Splitu. Poslednjih sedam godina nije osvojio ni bod protiv Hajduka.

Splićani su u ovom HNL-u lako slavili u Puli sa 3:1, a het-trik je delo reprezentativca Hrvatske Marka Livaje.

"Uvek je važno osvajati bodove protiv ekipa koje su ispod tebe na tabeli. Derbiji su nešto drugo, mogu otići na jednu ili na drugu stranu. Nama je utakmica s Istrom najvažnija, samo smo na nju fokusirani. Ako ne budemo dobri i pobedimo sve što smo napravili u Rijeci biće zaboravljeno“, rekao je Valdas Dambrauskas uoči večerašnje utakmice, prenosi portal germanijak.hr.

Litvanski stručnjak i dalje ne može da računa na Vukovića koji bi mogao naredne nedelje da se vrati na treninge. Slična je situacija i sa Kačaniklićem i Grkom Dijamantakosom, a do daljnjeg nema Čuića, Posavca i Eduoka. Svi koji su igrali u Rijeci su na raspolaganju Dambrauskasu.

Španski trener na klupi Puljana Gonazlo Garsija ima dosta problema oko sastava. Zbog tri žuta kartona van stroja su Ejnar Galilea, a povređeni su Blagojević, Navaro, Obanor, Matić, Ivančić i Barton. Na teren će španski trener poslati dosta mladih igrača, željnih dokazivanja na velikoj sceni Poljuda. Perković, Beljo, Lisica i Mišković će dobiti šansu.

18.00: (1,73) Osijek (3,60) Lokomotiva Z. (5,10)

Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Lokomotivu iz Zagreba (18.00). Tim Nenada Bjelice je posle pet vezanih pobeda bez primljenog pogotka, a prošle nedelje odigrao je nerešeno na Maksimiru – 1:1. I Zagrepčani su u dobroj formi, osvojili su sedam bodova u poslednja tri kola.

U prvom delu šampionata, Lokomotiva i Osijek su odigrali nerešeno – 1:1 u Kranjčevićevoj ulici. Osiječani su dobili današnjeg rivala na tri prethodna meča na svom stadionu.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

HRVATSKA 1 – 17. KOLO

Petak

18.00: (1,73) Osijek (3,60) Lokomotiva Z. (5,10)

20.00: (1,33) Hajduk (5,00) Istra (10,0)

Subota

15.00: (5,50) Hrvatski Dragovoljac (3,80) Gorica (1,65)

17.05: (3,90) Slaven (3,50) Rijeka (1,95)

Nedelja

15.00: (9,50) Šibenik (4,90) Dinamo Z. (1,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HrvatskaHrvatska 1HNLOsijekHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara