Sero Portenjo (©Reuters)
Sero Portenjo (©Reuters)

Može li Nasional da prekine nestvaran niz Sero Portenja?

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 23:10

Lider gostuje trećeplasiranom Nasionalu u devetom kolu Klausure sa željom da nastavi niz od 23 meča bez poraza

Sero Portenjo piše istoriju u Paragvaju, vezali su puleni Fransiska Ćikija Arsea čak 23 meča bez poraza, osvojili su titulu u Aperturi i trenutno su lideri na tabeli Klausure sa 18 bodova iz osam mečeva. U minulom kolu su upisali i trijumf u velikom derbiju protiv Klub Olimpije, a sada ih očekuje još jedan od derbija paragvajskog šampionata, gostovanje ekipi Nasionala tačno u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

Derbi devetog kola biće takođe odigran na nacionalnom stadionu Defensores del Čako u Asunsionu, na kojem je prošle nedelje Sero ugostio Olimpiju, Nasional će ovoga puta imati ulogu domaćina, a poput Sera u derbi meč ulaze u dobroj formi. U prošlom kolu slavili su kao gosti protiv Sol De Amerike (3:2) te su tako stigli i do devetog vezanog meča bez poraza. Ipak, kada su međusobni dueli sa Sero Portenjom u pitanju, Nasional je poslednji put slavio početkom 2018. godine (2:1), od tada Sero beleži pet pobeda, četiri puta su se mečevi ova dva rivala u međuvremenu završavali nerešenim rezultatom.

Izabrane vesti

Što se tiče sastava, trener Nasionala Rodrigo Lopez ne može da računa na suspendovanog Rikarda Garaja, dok je sredinom minule nedelje obelodanjeno i da je jedan od članova ekipe zaražen virusom korona, ali nije precizirano o kome je reč. Procena je da bi sastav ove ekipe iz Asunsiona trebalo da izgleda ovako: Antoni Silva, Karlos Espinola, Luis Kabral, Farid Dijaz, Valter Klar, Edgar Katalino Zaraćo, Viktor Kaseres (ili Kristijan Riveros), Edgar Orzusa, Karlos Arura, Huan Danilo Santakruz i Leonardo Viljagra.

Ćiki Arse ponovo ne može da računa na Huana Patinja i suspendovanog Federika Kariza, pa bi postava popularnog Ciklona za duel sa Nasionalom trebalo da izgleda ovako: Migel Martinnez, Alberto Espinola, Markos Kaseres, Aleksis Duarte, Alan Rodrigez, Enco Himenez, Anhel Kardozo Lusena, Matijas Viljasanti, Klaudio Ezekijel Akinjo, Oskar Ruiz i Robert Morales.

Sve ukazuje na to da će se serija nepobedivosti Sero Portenja nastaviti i da će nakon gostovanja Nasionalu moći da se pohvale nizom od 24 utakmice bez poraza, a najverovatnije i sa tri vezana trijumfa.



tagovi

Sero PortenjoNasional AsunsionParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara