Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Može li Partizan kao u Mitrovim snovima: Finale Lige konferencije je naučna fantastika

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 08:51

Roma i Totenhem najozbiljniji timovi iz Lige konferencije. Sa svima ostalima moglo bi da se igra... Ili nije baš tako?

Aleksandar Mitrović je bio kratak i jasan.

Izabrane vesti

Partizan može da stigne do finala Lige Evrope“, rekao je golgeter srpske reprezentacije u neobaveznom razgovoru sa novinarima i raspalio maštu crno-belih navijača.

Jer, objektivno, nije to baš konkurencija kao u Ligi Evrope, Ligu šampiona da ne pominjemo. Teoretski, najjači timovi koji bi iz grupe mogli da izađu u nokaut fazu su Roma, Totenhem, Fajenord, Kopenhagen, praška Slavija... Izuzmeš Romu i Totenhem i – protiv ostalih bar možeš da se nadaš. S tim da ne treba zaboraviti ni da iz Lige Evrope mogu da se spuste i Napoli, Real Sosijedad, Olimpik Marselj, Fenerbahče, Ludogorec... Makar ako gledamo trenutni plasman na tabelama.

Ipak, uz malo sreće na žrebu, taman će da zausti uvek optimistični navijač... I bolje tu da stane, ističe Partizanov trener Aleksandar Stanojević u izjavi za Sportski žurnal, objašnjavajući da to ipak nije tako lako kao što izgleda. Štaviše, za Mitrovićeve izjave kaže...

Tako je, bude maštu, iako je u ovom trenutku to – naučna fantastika. Ali kad neko nešto tako kaže, pogotovu Mitar koji je to što jeste u Srbiji i među nama grobarima, velika je stvar za sve nas, lepo zvuči... Maštamo svi o svemu, ali realno sad to deluje kao naučna fantastika. Počeli smo takmičenje na pravi način, imamo dve teške utakmice sa Gentom, pa ćemo da vidimo“, spušta loptu Partizanov trener u izjavi za Žurnal.

Sav njegov fokus na predstojećem dvomeču sa Gentom, mogao bi da crno-belima obezbedi nokaut fazu, pa i prvo mesto na tabeli grupe što bi značilo i da Partizan ide direktno u osminu finala, a ne u baraž u kojem će drugoplasirane ekipe iz Lige konferencije udariti na trećeplasirane iz Lige Evrope. Milivoje Ćirković, čovek koji je Partizanu doneo plasman u grupnu fazu Lige šampiona 2003. godine, o tome ozbiljno razmišlja, jer ni on nije daleko od Mitrovićevog stava.

Mnogo bi značilo kad bismo direktno u osminu finala, kasnije bi mnogo toga zavisilo od kvaliteta protivnika. Polufinalu se nadam... Ako bismo prošli u finale sve je moguće“, decidirano će Ćirković za Sportski žurnal u kome na istu temu govore i Saša Ilić i Albert Nađ.

Daleko je finale. Ali u sportu nije loše kad možeš sebi da dozvoliš i da malo maštaš.


tagovi

Aleksandar StanojevićAleksandar MitrovićMilivoje ĆirkovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara