(©MN Press)
(©MN Press)

Mrkela o zimskom prelaznom roku, Spajiću, Olajinki, podmlađivanju Zvezdinog tima

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.01.23. | 16:13

„Ako se ukaže prava prilika, pojačaćemo Zvezdu najbolje što možemo“, poručuje direktor crveno-belih

Ubedljivo je prva Crvena zvezda na tabeli Mozzart Bet Superlige, ima deset bodova više od Partizana, otvoren put ka tituli, ali i pored toga na Marakani ne provode zimu spavajući na lovorikama, nego rade sve da pojačaju ekipu. Za razliku od večitog rivala...

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je na pripremama u Turskoj pričao za klupsku televiziju i osvrnuo se na do sada urađeno u zimskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

„Prelazni rok nije gotov do poslednjeg dana. Uglavnom se u svetu najveći i najbolji transferi dešavaju pred kraj prelaznog roka. Mi smo zadovoljni onim što smo uradili u ovom prelaznom roku i sa Olanjinkom na leto, ali ako se ukaže prava prilika, pojačaćemo Zvezdu najbolje što možemo“, istakao je Mrkela.

Konkretno, kada je Olajinka u pitanju...

Igrao je značajnu ulogu u Slaviji iz Praga, a mi smo iskoristili mogućnost da ga dovedemo za džabe na leto. Ostaće tamo do kraja sezone, a onda stiže u Zvezdu. Radi se o kvalitetnom igraču, veoma efikasnom, posebno u evropskim utakmicama, a nas čekaju teške obaveze, nadam se u Ligi šampiona sledeće sezone, i on će biti značajan šraf u ekipi“.

Važan šraf trebalo bi da bude i povratnik na Marakanu Uroš Spajić.

„Uroš Spajić je Zvezdino dete i uvek kad se neko sa takvim epitetom vraća u klub, to je veliko pojačanje. Dokazao se u kvalitetnim evropskim ligama, odigrao veliki broj utakmica za reprezentaciju i bio bi siguran učesnik Svetskog prvenstva da se nije povredio. U fazi je oporavka, radi sve bolje i biće veliko pojačanje za nas“.

Ističe Mrkela da je Zvezda krenula u neizbežni proces podmlađivanja ekipe.

U toku prošlog prelaznog roka smo započeli proces podmlađivanja ekipe, svesni da tako mora da bude, jer uprkos tome što smo ostvarivali dobre rezultate, ništa nije večno i stvari moraju da se menjaju. Doveli smo nekoliko mladih igrača, sad konkretno Viga i Nikolića, dva desna beka, obojica rođeni 1999. godine. Vigo je već skrenuo pažnju na sebe, jer dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz kvalitetne lige i uspešnog kluba kakav je River Plejt. Očekujemo mnogo od njega i verujem da će se predstaviti u dobrom svetlu. Stigao je maksimalno spreman, što je veoma bitno, a primetno je i da je veliki profesionalac, tako da će se ubrzo naći na terenu. Konkurencija pojačava kvalitet, jer kad imate više dobrih rešenja na jednoj poziciji, na svakom treningu je borba za mesto u timu i to je naša ideja. Nikolić je ostavio dobar utisak i pokazao da je neko na koga može da se računa u prvenstvu i Evropi“.

Vigo (©fkcrvenazvezda)Vigo (©fkcrvenazvezda)

Kada se priča o podmlađivanju, povela je Zvezda na pripreme i veliki broj „bonus“ igrača.

Na ovim pripremama smo imali osam bonusa, s tim da je Jovan Mituljikić otišao na pozajmicu, a tu su još dva, tri mlada stranca, tako da se trudimo da naš tim ima Zvezdin DNK, da bude mnogo igrača iz Omladinske škole. Eraković je odličan primer toga. On je standardan prvotimac i više ne liči na bonus igrača, a u ovom trenutku imamo još šest kvalitetnih fudbalera koji su dobijali šansu jesenas i koji će imati sve značajniju ulogu u Zvezdi. Kako koje pripreme prođu, oni su sve bolji. Nisu oni prvi put sa seniorima na pripremama, tako da su u odnosu na letos sazreli, fizički ojačali i sve više mogu da konkurišu za prvi tim“.

Kada je prolećna polusezona u pitanju, Zvezdini ciljevi su jasni – dupla kruna.

Imamo ciljeve od kojih ne odustajemo. Hoćemo da budemo šampioni, kao i da učestvujemo u grupnoj fazi evropskog takmičenja, uz promociju mladih igrača. Ne odustajemo od toga i da li je ritam četvrtak-nedelja kao što je bio cele jeseni ili smo manje rasterećeni kao što će to biti slučaj na proleće - nije važno. Idemo od utakmice do utakmice da u svakom meču pokažemo kvalitet i mislim da smo to demonstrirali u prethodnih šest, sedam godina. Cilj nam je i da dodatno porastemo u ovih šest meseci kako bi imali snage da naredne jeseni igramo veoma važno takmičenje“, poručio je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.



tagovi

Mitar MrkelaFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara