Slavko Mrkić (©Starsport)
Slavko Mrkić (©Starsport)

Mrkić: Atomska utakmica; Đorđević: Drugi put patimo zbog odluka VAR-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 23:26

Izjave trenera posle dinamičnog meča na Čairu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Možda i najuzbudljiviju utakmicu u dosadašnjem toku Mozzart Bet Superlige odigrali su Radnički i Napredak u Nišu. Gostima nisu bila dovoljna ni dva gola i jedan igrač prednosti, što je kapital koji su imali već u šestom minutu. Timovi su brojčano vrlo brzo poravnati, a Nišlije su, mic po mic, stigle do velikog preokreta (3:2) i prve ovosezonske pobede na svom Čairu.

Izabrane vesti

"Posle ovakve utakmice je jako teško pričati. Imali smo silne probleme u njenoj pripremi, nekako smo uspeli da se skupimo da povedemo sa 2:0 i dobijemo veliku prednost u vidu crvenog kartona protivničkom igraču. Međutim, vrlo brzo smo i mi dobili crveni karton, što ostaje za malo podrobniju analizu. Već drugo kolo zaredom mi dosta patimo zbog nekih VAR odluka, ali ovako vruće glave i dok sve to nisam detaljno pogledao, ne bih da komentarišem. Ali, svakako je odluka koja ne prija i ostavila je teške posledice po nas. Čestitam Radničkom na pobedi i to je jedino što u ovom momentu mogu da kažem", istakao je na pres konferenciji posle utakmice Dušan Đorđević, čija ekipa, sa svega dva boda, ostaje kao fenjeraš na tabeli nakon osmog kola.

Na drugoj strani, Radnički se vratio iz mrtvih i ostvario drugu vezanu pobedu u prvenstvu, čime polako hvata priključak sa klubovima u sredini tabele.

"Turbulentan meč. Častili smo protivnika crvenim kartonom, pa onda i sa dva gola, ali svaka čast mojim momcima na neodustajanju, na borbenosti. Verovao sam u njih, verovali smo u ono što treniramo i na kraju smo nagrađeni. Mnogo sam srećan što sam čuo onakvu graju na tribinama, ovakvi atomski mečevi vraćaju publiku na stadione i siguran sam da će ih na svakoj sledećoj utakmici biti sve više. Silovito smo napadali, stvorili bezbroj šansi i zasluženo smo okrenuli ovo u našu korist", poručio je Saša Mrkić, koji se pobedom vratio na Čair posle skoro osam godina.

I jedni i drugi već u utorak igraju mečeve devetog kola, i to protiv novosadskih ekipa. Radnički gostuje Vojvodini, dok Napredak dočekuje Mladost GAT.



tagovi

Saša MrkićDušan ĐorđevićRadnički NišNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara