Mudrik - Arsenalova velika opklada i treći na listi rekordnih zimskih transfera

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 11:05

Čini se da sve ide u tom smeru...

Trenutno najtraženiji ukrajinski fudbaler - Mihailo Mudrik (21), već danima je centralna tema u ostrvskim medijima. Pošto je ispunjen prvi i osnovni uslov za njegov odlazak iz Šahtjora predstojeće zime (eliminacija kluba iz Donjecka iz Lige šampiona), Arsenal se ponovo aktivirao i nastavio da radi na angažovanju talentovanog krilnog napadača.

Iz više izvora može se čuti da Tobdžije pripremaju novu zvaničnu ponudu koja će iznositi čak 65.000.000 evra, a sve kako bi preduhitrili konkurenciju. Na Emiratima, čini se, rezonuju ispravno: bolje je izvršiti pritisak uoči januarskog prelaznog roka i udariti makar temelj za ciljani posao, jer na leto se očekuje da u trku uđu Liverpul i Mančester Siti.

Izabrane vesti

Podsetimo, klub iz Londona je letos imao ugovorene lične uslove sa Mudrikom, međutim Šahtjor je odbio 30.000.000 evra na konto obeštećenja. U međuvremenu dogodilo se dosta toga. Pre svega, 21-godišnji Ukrajinac je odigrao sjajno u grupnoj fazi Lige šampiona, te je uprava Šahtjora podigla zahteve u nebesa. Sportski direktor Dario Srna čak je nedavno izjavio kako bi Mudrik vredeo kao Antoni iz Mančester Junajteda, samo da je Brazilac.

Ciljaju Ukrajinci verovatno nerealnu sumu od 80.000.000 evra, ali nema sumnje da će pristati i na nešto manju. Pogotovo što je taj prvi kontakt sa Arsenalom uspostavljen, a i sam igrač se pre nekoliko nedelja izjasnio...

"Arsenal? Veoma dobar tim. Mislim da ne bih mogao da ih odbijem".

A da se ozbiljno kuva u ovom slučaju potvrđuju i reči golmana Šahtjora Anatolija Trubina koji je kazao kako su se svi u svlačionici već pomiri s tim da Mudrik odlazi u London:

"Sviđa mi se što je fokusiran na ono što radi. Sve te priče samo pozitivno utiču na njega. Zato slobodno možemo da mu kažemo: u redu, ti si već u Arsenalu, hajdemo svi".

Ukoliko se dogodi da zaista ove zime ode među Tobdžije, Mihailo Mudrik će biti jedan od najskupljih igrača u januarskom prelaznom roku. Imajući u vidu sve ove najava o ceni posla, ispred njega ostali bi samo Filipe Kutinjo, Virdžil van Dajk i Dušan Vlahović.


tagovi

Mihajlo MudrikZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara