Navijači Darmštata (©Reuters)
Navijači Darmštata (©Reuters)

Muke Darmštata sa golmanima pred gostovanje Grojtera

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 11:40

Nekoliko važnih igrača je pod znakom pitanja pre utakmice 29. kola Cvajte sa kandidatom za promociju

Pre nedelju dana je "zapržio čorbu" jednom kandidatu za plasman u Bundesligu, a večeras je u prilici da to uradi i drugom. Posle iznenađujuće pobede nad Hamburgerom na gostovanju Darmštat očekuje domaći duel sa Grojterom na otvaranju 29. runde Cvaje. Ali, ovog puta Ljiljani se suočavaju sa velikim kadrovskim problemima.

Naročito je kritična situacija sa čuvarima mreže. Prvi izbor Marcel Šuen je povredio mišić u završnoj fazi utakmice sa Dinosaurusima.

Izabrane vesti

"Do sada je bio na tretmanima i još nije mogao da učestvuje na treningu", rekao je trener Markus Anfang na konferenciji za novinare u sredu.

18.30: (3,25) Darmštat (3,45) Grojter (2,20)

Pored toga, jedan od rezervnih golmana Florijan Štricel odskoro se vratio u stroj pošto se oporavio od slomljene kosti u šaci.

"Štricel se vratio na trening. Ali još nije na nephodnom nivou", istakao je Anfang.

Ako obojica ne uspeju da se stave na raspolaganje treneru, Karl Klaus bi mogao da debituje u sezoni, a golman iz mladog tima bi zauzeo njegovo mesto na klupi. Ni na ostalim pozicijama ne izgleda dobro. Centralni defanzivac Patrik Fajfer je definitivno van konkurencije i završio je sezonu zbog povrede ligamenata kolena, kapiten Fabijan Holand i Viktor Palson, potom Nikolaj Rap i Tim Škarke su roviti i pod znakom pitanja.

Loši su, dakle, predznaci za utakmicu protiv Grojtera. Darmštat ima lepe uspomene na prvu utakmicu u sezoni sa večerašnjim rivalom, jer je u gostima pobedio sa 4:0. A, opet, Grojter je trećeplasiran sa utakmicom i četiri boda manje od vodećeg Bohuma, odnosno 15 bodova više od Darmštata.

"Još uvek nismo spašeni, jer nam 35 bodova neće biti dovoljno", rekao je Anfang.


tagovi

CvajtaDarmštatGrojter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara