Murat Jakin (©Reuters)
Murat Jakin (©Reuters)

Murat Jakin: Brazil i Srbija rivali u našem rangu, neće im biti lako sa nama

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 21:02

“Grupa je izjednačena“, kaže selektor Švajcarske

Fudbalski bogovi uslišali su molbe fudbalera Srbije da im obezbede utakmicu protiv Brazila, ali teško da je iko želeo da ponovo vidi Švajcarsku u reprizi grupe koju smo videli još 2018. u Rusiji. Dobro, mnogima je sada verovatno drago što će Orlovi imati šansu da se revanširaju Švajcarskoj i pogotovo Džerdanu Šaćiriju i Granitu Džaki za onaj poraz koji nas je ostavio bez plasmana u narednu fazu, ali nije da će nam biti lako...

U Švajcarskoj su se uoči žreba u Kataru nadali da neće dobiti Srbiju za protivnika upravo zbog težine koju ovaj meč nosi, ali selektor Murat Jakin ne krije optimizam pred duele u novembru i decembru. On je siguran da će grupa biti izuzetno zanimljiva i da će kao takva biti među atraktivnijim na prvenstvu.

Izabrane vesti

“Jako sam srećan zbog ishoda žreba“, poručio je Jakin i dodao:

“Brazil, Srbija i Kamerun su veliki izazovi za nas. Bićemo spremni za sve što nas čeka i da se kvalifikujemo za narednu fazu“.

Svestan je Jakin da su i Srbija i Brazil možda čak i jači nego 2018. godine, ali nema dilemu da Švajcarska takođe ima kvalitet. Što je, uostalom, potvrdila u kvalifikacionoj grupi sa Italijom...

“Brazil i Srbija su reprezentacije u rangu sa nama, tako da nas čeka ozbiljan posao. Neće im biti lako sa nama. Kamerun je interesantan tim, biće lepo ako bismo ih dobili“.

Predsednik tamošnjeg Saveza Dominik Blan tvrdi da će se na utakmicu protiv Srbije gledati istim očima kao i na sve ostale.

“Moramo da budemo pragmatični. Znamo grupu i da pobedimo. Meč protiv Srbije? Nećemo da se bavimo nikakvim polemikama. Oni (Srbija) su nam prijatelji, u stalnom smo kontaktu sa njima. Fudbal je samo igra“, ističe Blan.

Desni bek Švajcarske Silvan Vidmer nije igrao u Rusiji, ali jasno mu je da njegov tim čeka ogroman izazov.

“Prošli smo dalje pre četiri godine u grupi sličnoj ovoj. Tada nisam igrao, niti sam generalno igrao protiv ovih ekipa, zato će ovo biti poslastica ne samo za mene, već i sve nas u timu“.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se 2. decembra i ona će izvesno odrediti ko prolazi u drugu fazu.


tagovi

Murat Jakinreprezentacija ŠvajcarskeKatar2022Žreb za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara