Murinjo (© Reuters)
Murinjo (© Reuters)

Murinjo brani Orijea, proziva druge i pecka Lester: Ispada da su bili bolji, ali to nije realno!

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 20:20

Trener Totenhema posle drugog vezanog poraza

Četiri dana – dva poraza. Žestoko su uzdrmane ambicije Totenhema. Najpre ga je u derbiju tukao Liverpul golom u poslednjem minutu i deluje da je pogodak Roberta Firmina toliko ubio u pojam ekipu Žozea Murinja da je protiv Lestera bila neprepoznatljiva.

Na novom Vajt Hart Lejnu pretrpela je neuspeh (0:2) i pala na peto mesto tabele Premijer lige.

Izabrane vesti

Nismo dobro ušli u utakmicu. Mogao bih da nabrajam pojedinačno, ali neću. Tokom najboljeg perioda u prvom poluvremenu, totalne kontrole meča, nekoliko dobrih prilika, očekivali smo da sa 0:0 odemo na pauzu, a gubili smo 0:1. U drugom delu smo sami sebi dali gol maltene iz našeg poseda. Teško je to prihvatiti, ali reakcija tima posle drugog gola je bila pozitivna“, ne želi da potone, bar ne u javnom obraćanju, Žoze Murinjo posle pošto ga je prvi put iz osmog pokušaja nadmudrio Brendan Rodžers.

Kao što je u sredu veče govorio „izgubio je bolji tim“, što je možda i imalo smisla ako se posmatraju ziceri Pevaca na Enfildu, tako Portugalac odbija da prizna Lesteru da je bio bolji kao što stoji na semaforu.

Šmajhel je zabeležio nekoliko važnih odbrana, ali na kraju se piše da smo izgubili penalom i autogolom. Kad se pogleda rezultat, ispada da je rival sve vreme kontorlisao dešavanja na terenu ili da je bio bolji, ali to ne odgovara realnosti. Nije ni naša partija bila dobra, međutim, nije ni da je Lester zaslužio da dobije, kao što ni mi nismo zaslužili da izgubimo. Loš meč“.

Ponajviše zbog lošeg Totenhema, koji je posustao u poslednjih sedam dana (remi sa Kristal Palasom, porazi od Liverpula i Lestera). Koncentracija mu nije kao u uvodu sezone, što se najbolje videlo prilikom reakcije Serža Orijea i bespotrebnog faula nad Veslijem Fofanom, za jedanaesterac iz koga su gosti poveli.

„Nije protivnik iznudio penal, nego smo ga mi skrivili. Dakle, to ne potpada pod veliko dostignuće rivala. Za mene je potpuno nerealan kontekst vremena u kome je faul načinjen. U trenucima kad smo bili najbolji u prvom delu. Tačno je da smo počeli loše, prvih 20 minuta bili slabi, imali prazan hod, nedostajalo je presinga, stava, oduzetih lopti, ništa mi se nije svidelo. A onda smo se promenili, uspostavili ravnotežu na sredini, imali period dominacije, šanse i odjednom – penal“.

U drugom delu jeste Totenhem zaličio na sebe. Nedovoljno da bi ugrozio Lisice.

Saglasan sam da nismo stvorili 15 prilika u drugom poluvremenu, međutim, igrali smo protiv kvalitetnog sastava, naučenog da se brani, da sabije linije tima nazad i uvede nas u problem defanzivnom organizacijom“.

Kad je o defanzivcima reč, Murinjo brani Orijea, koga je ostrvska javnost označila glavnim krivcem poraza, a stručni konsultanti ga „čašćavaju“ raznim pridevima. Žoze ne želi da upire prstom u desnog beka.

Rekao bih da je to greška. Ne trenutak ludila“, kaže trener Totenhema povodom penala. „Morate da shvatite gde se nalazite, da vam bude jasno da ste u kaznenom prostoru i da igrač ne ide vama u susret. Bezopasna situacija. Dakle, greška. Znam svoje igrače, znam njihove kvalitet, kao i sitne probleme. Serž Orije je bio fenomenalan protiv Liverpula, verovatno naš najbolji igrač i onda je pogrešio. Ne bi bilo pošteno reći da nas je njegova greška koštala gubitka bodova. Ako ćemo već o pojedincima, mogao bih da pričam o drugima čiji stav mi se nije svideo. Moram da budem pošten prema Orijeu. Greška. To je sve“.


tagovi

Žoze MurinjoSerž OrijeTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara