Murinjo dobio dodatnu municiju: Potpisao Beloti!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 17:03

Roma angažovala italijanskog napadača

Romin napadački arsenal je od danas i zvanično jači za dodatno oružje.

Trogodišnji ugovor sa Vučicom vredan 3.000.000 evra neto po sezoni je potpisao Andrea Beloti. Italijanski reprezentativac je došao kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Torinom. Nosiće dres sa brojem 11.

Izabrane vesti

Beloti je nekada važio za jednog od najtalentovanijih napadača Evrope. U leto 2017. godine, Torino je od Arsenala odbio neverovatnih 60.000.000 evra za njega. Tada je i Milan bio spreman da plati veliki novac za Belotija. Međutim, Torinov gazda Urbano Kairo je sve potencijalne kupce rasterao zahtevom do 100.000.000 evra. Verovao je da je popularni Petao zapravo zlatna koka kluba i da će na njemu zaraditi približnu sumu traženoj.

Ispostavilo se da je to bio Belotijev zenit. Usledili su i problemi sa povredama, loše sezone Torina i vrednost mu je pala. Na kraju je Torino napustio kao slobodan igrač...

Beloti u Romu dolazi da pojača konkurenciju Tamiju Ejbrahamu, pa možda čak i da ga izbaci iz prve postave. Murinjo je sinoć bio jako nezadovoljan izdanjem engleskog napadača protiv Juventusa.

„Video sam Ejbrahamov intervju posle meča... Misli da je odirgao odličan meč a ustavri je bio užasan“, rekao je Portugalac.

Još jedan centarfor je bio apsolutno neophodan Vučici jer se Englez očigledno opustio bez konkurencije. Jedina alternativa mu je bio mladi Feliks Afena Đan koji ipak još nije sazreo za toliki pritisak i prodat je Kremonezeu. Beloti je zvučno pojačanje Rome ovog leta. Pre njega su kao slobodni igrači došli Nemanja Matić, Paulo Dibala i Mile Svilar, pozajmljen je Žoržinjo Vajnaldum od Pari Sen Žermena, a kupljen Zeki Čelik od Lila za 7.000.000 evra. Ali to nije sve jer se očekuje i dolazak gvijeskog veziste Madija Kamre iz Olimpijakosa koji će biti hitna zamena za povređenog Vajnalduma. Roma će platiti 1.500.000 evra za pozajmicu plus će imati opciju otkupa za 12.000.000.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Andrea Beloti

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara