©Reuters
©Reuters

Murinjo iznenadio - stavio Kristantea pre Matića i stvorio heroja pobede u Salernu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.08.22. | 22:45

Rimljani daleko od prave forme, ali je to i sada bilo dovoljno za rutinsko slavlje na Areki stadionu - 1:0

Vučica je odradila posao u Salernu i na pravi način poslala odgovore favoritima koji su bili bezgrešni u dosadašnjem toku prvog kola Serije A. Rimljani nisu blistali, ali su na vreme došli do prednosti i potom rutinski odradili posao protiv ekipe Davidea Nikole, pa spokojno čekaju naredni vikend i okršaj sa Kremonezeom na svom Olimpiku - 1:0 (1:0).

Žoze Murinjo je iznenadio kada je u pitanju izbor startnog defanzivnog veznog igrača. Izabrao je Brajana Kristantea pre Nemanje Matića, na klupi za rezervne igrače je ostavio i Žoržinja Vajnalduma, a zapravio je npravio heroja slavlja na Areki stadionu. Upravo je Kristante bio na pravom mestu u 33. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora poslao prilično neugodan udarac u donji levi ugao domaćeg gola, koji se ispostavio neuhvatljivim za Luiđija Sepea.

Izabrane vesti

Roma je imala više od igre i u nastavku meča, najopasniji po gol domaćina bio je Nikolo Zaniolo, koji je odlično sarađivao sa Pulom Dibalom i Tamijem Abrahamom, koji su takođe pretili u nekoliko navrata, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Vučica je pokazala i jedan dodatni kvalitet u odnosu na prethodne sezone, a to je rutinsko zatvaranje utakmice. Ipak, za to je bio neophodan i kvalitet u igračkom kadru kojeg sada i te kako ima. Murinjo nije ništa menjao, a onda je sredinom drugog poluvremena prvo uveo Matića umesto Abrahama, pa ubrzo i Vajnalduma umesto Zaniola. To je gostima omogućilo da u potpunosti zategnu sredinu terena i osiguraju ugodan završetak utakmice svojim defanzivcima.

Dodatnu energiju, ali i brzinu u kontranapadima omogućio je Stefan el Šaravi, koji je u finišu ušao umesto umornog Dibale. Roma je u završnici meča imala nekoliko opasnih naleta. Jedan je prekinut zbog ofsajda u kom je bio upravo Argentinac, dok je u nadoknadi vremena odlično reagovao Rik Karsdorp, presekao loptu i došao do same završnice, ali je njegov udarac završio pored desne stative Salernitaninog gola.

Sa druge strane, Nikola je pokušavao da pronađe način na kojim bi prodrmao svoj tim i ugrozio protivnički gol. To je donekle uspeo da učini vremešni Frank Riberi, ali Ruj Patrisio nijednom nije bio ozbiljnije ugrožen. Zasluge za to idu kompletnom timu, pa deluje da je Murinjo na dobrom putu da stvori komaktan sastav koji se podjednako dobro brani, ali sa druge strane i napada svoje rivale.

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Milan - Udineze 4:2 (2:2)

/Ernandez 11, Rebić 15, 68, Dijaz 46 - Bekao 2, Masina 45+2/

Sampdorija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Toloi 26, Lukman 90+5/

Leče - Inter 1:2 (0:1)

/Sisej 48 - Lukaku 2, Damfris 90+4/

Monca - Torino 1:2 (0:1)

/Dani Mota 90+3 - Mirančuk 43, Sanabrija 66/

Nedelja

Fjorentina - Kremoneze 3:2 (2:1)

/Bonaventura 16, Jović 34, Mandragora 90+5 - Okereke 19, Bounajuto 68/

Lacio - Bolonja 2:1 (0:1)

/De Silvestri 68ag, Imobile 79 - Arnautović 38pen/

Salernitana - Roma 0:1 (0:1)

/Kristante 33/

Specija - Empoli 1:0 (1:0)

/Nzola 36/

Ponedeljak

18.30: (3,50) Verona (3,50) Napoli (2,20)

20.45: (1,48) Juventus (4,60) Sasuolo (7,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SalernitanaBrajan KristanteŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara