Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo: Nemamo ekonomsku moć kao naši rivali, prelazni rok smo odradili sa 7.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 19:19

"Ali imamo kvalitet i strast. Ove sezone pokušaćemo da budemo i bolji nego prošle"

Stigao je Žoze Murinjo u Rim i doneo prvi evropski trofej u istoriji Rome. Vučica je prošle sezone slavila u Ligi konferencije, ali ambicije su porasle. Dovedeni su igrači koji su navikli na Ligu šampiona (Paulo Dibala, Žoržinjo Vajnaldum, pa i Nemanja Matić uprkos krizi Mančester junajteda), iz Lila je za 7.000.000 evra kupljen Zeki Čelik, a od Olimpijakosa pozajmljen Madi Kamara.

Cilj Rimljana u ovoj sezoni je mesto među četiri najbolja tima Serije A, odnosno povratak u Ligu šampiona, u kojoj Roma nije igrala od sezone 2018/19, kada je stigla do osmine finala (ispala od Porta u produžecima).

Izabrane vesti

Solidno su krenuli Murinjovi izabranici. Posle sedam kola nalaze se na šestom mestu sa 13 bodova, četiri manje od vodećeg tandema Napoli - Atalanta, dok je u Ligi Evrope iznenađujuć poraz od Ludogoreca (1:2) nadomestila pobeda nad Helsinkijem (3:0).

Navijači se, ipak, nadaju boljim rezultatima, a očekuje to i portugalski strateg.

"Prošle sezone smo uradili nešto što niko nije očekivao od nas, ali pokušaćemo da ove budemo još bolji", najavio je Murinjo.

"Posebni" ne bi imao taj nadimak kada bi mu izjave bile protokolarne, pa je tako bilo i ovaj put, tokom razgovora s novinarima u Portugalu, gde je otputovao tokom slobodnih dana zbog reprezentativne pauze.

"Nemamo istu ekonomsku moć kao naši rivali. Prelazni rok smo odradili sa 7.000.000 evra, ali mi imamo kvalitet, strast i ljude koji vole da rade zajedno. A to su jako važne stvari i videćemo na kraju sezone gde ćemo biti".

Murinjo 26. januara sledeće godine slavi 60. rođendan, međutim, ne pomišlja o završetku trenerske karijere, niti nekom manjem izazovu.

"Prethodne 22 godine su proletele, ali želim da nastavim s radom. Osećam se dobro, snažno i motivisano. Volim da pobeđujem i mrzim da gubim, ništa se nije promenilo. Jedino boja moje kose, dobio sam i neku boru, ali želim da nastavim. Ne baš još 22 godine, jer nemam toliko vremena, ali još koju godinu", jasan je Portugalac.


tagovi

RomaŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara