Žoze Murinjo (@Reuters)
Žoze Murinjo (@Reuters)

Murinjo zadovoljan i pored poraza: Roma je zaslužila pobedu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 23:46

Trener Rimljana pohvalio svoje igrače. Za Abrahamovo "gunđanje" kod izvođenja penala, Portugalac kaže: "Mora da postoji hijerhaija, on je treći izbor"

Juve se budi, Roma je poražena i u drugom derbiju, posle onog rimskog duela sa Lacijom. Gol Mojzea Kena odlučio je pobednika u 16. minutu meča.

Trener Rome Žoze Murinjo bio je zadovoljan i pored trećeg poraza u sezoni. Nije se osvrnuo na sporne situacije, nije upro prstom u sudije. Promašeni penal Žordana Veretua skupo je koštao Rimljane. On je do ovog meča imao 13/13 penala u dresu Vučice, ali sada nije uspeo da zatrese mrežu.

Izabrane vesti

"Mogu samo da kažem da sam danas video veliku Romu. To sam rekao svojim igračima u svlačionici“, bili su prvi utisci Murinja posle poraza u Torinu.

Nastavio je Portugalac analizu utakmice.

"Očigledno je da govorimo o porazu i nula bodova, ali sve što mogu reći je da je to bila velika Roma u svakom pogledu. Čestitam na organizaciji, uloženom trudu, onima koji su igrali uprkos nekim fizičkim poteškoćama, nedostatku nekih fudbalera zbog međunarodnih obaveza. Video sam hrabrost, poverenje, uverenje. Očigledno, poraz će uvek biti poraz, ali ako pogledam projekat, vidim da rastemo iz utakmicu u utakmicu“.

20.45: (4,40) Venecija (3,50) Fjorentina (1,95)

Nekadašnji trener Porta, Čelsija, Reala, Intera, Mančester junajteda i Totenhema kaže da su njegovi momci zaslužili tri boda.

"Možda vi mislite drugačije, ali video sam da je tim koji je zaslužio pobedu na kraju izgubio. To je fudbal“.

O spornim situacijama, golu Mojze Kena kome je prethodila sporna situacija, a zatim i nedosuđeni penal za Romu, Portugalac nije hteo da komentariše.

"Ne želim da komentarišem. Nemam sve informacije pri ruci, nisam video reprize spornih situacija. Želim da se izolujem od tog incidenta i koncentrišem na sve što je moj tim uradio. Sve reči koje smo čuli od Juventusa u tunelu i svlačionici, nadam se da će to reći i javno. Oni znaju koliko su se borili protiv nas. Pobedio sam ovde pre mnogo godina, a da nisam igrao tako dobro. Danas smo izgubili kada smo igrali veoma dobro i pokazali da idemo u pravom smeru."

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Abraham je hteo da izvede penal i o tome je razgovarao sa Veretuom pre udarca. Portugalac (ne) krivi enlgeskog napadača.

"Abraham je siguran, bio je ’zapaljen’ da izvede najstrožu kaznu, ali imamo hijerarhiju za penale. Tami je treća iza Veretua i Pelegrinija. Da je Žordan rekao da je spreman da mu preda šutiranje penala, to mi onda ne bi predstavljalo problem“.

Za kraj, Murinjo ima poruku za svoje igrače.

"I dalje osećam da smo učinili više nego dovoljno za pobedu ili barem nerešeno. Čestitam svojim igračima, rezultat je bio...", zaključio je harizmatični Portugalac.



tagovi

JuventusRomaSerija AItalijaŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara