Turska legenda Nihat Kahveči na žrebu grupne faze Lige konferencije (©AFP)
Turska legenda Nihat Kahveči na žrebu grupne faze Lige konferencije (©AFP)

Muru čeka najveći meč u istoriji, napadač uverava: Pobedićemo Totenhem sa 1:0

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 14:12

Aktuelni šampion Slovenije gostuje u Londonu (četvrtak, 21.00), u 2. meču Lige konferencije

Mura je mlad i neiskusan klub u svakom smislu. Osnovan 2012. godine, trenutno igra četvrtu sezonu u elitnom rangu, ali i treću na međunarodnoj sceni. Osvojili su crno-beli Kup Slovenije 2020. godine, ove su prvi put postali šampioni države, a ovog četvrtka od 21.00 časova ih očekuje najveća utakmica od nastanka kluba. Gostuju Totenhemu u Londonu, u okviru 2. kola Lige konferencije.

U debitantskoj sezoni u Evropi Muru je lako eliminisala Makabi Haifa. Narednog leta su crno-beli pobedili estonski Nome Kalju, ali je Orhus bio prejak. Iz trećeg pokušaja Mura je konačno stigla do grupne faze, zahvaljujući tome što je UEFA osnovala novo takmičenje.

Izabrane vesti

21.00: (1,10) Totenhem (12,0) Mura (30,0)

Krenuli su crno-beli iz kvalifikacija za Ligu šampiona, prvo su bili bolji od Škendije, pa su ispali od Ludogoreca. U Ligi Evrope su preskočili Žalgiris, ali ih je u plej-ofu zaustavio Šturm i poslao na noge Totenhemu, Viteseu i Renu.

U prvom kolu Vitese je u Sloveniji slavio sa 2:0, očekivano, ali optimizam ne napušta igrače Mure. Zapravo, pred put u Englesku napadač te ekipe Amadej Maroša bio je najglasniji – najavio je pobedu.

Definitivno je drugačije igrati protiv Totenhema nego protiv Tabor Sežane. Uradićemo sve što možemo da dođemo do pozitivnog rezultata. Veliki broj naših igrača još nije igrao na tako velikom stadionu, ali to ne menja činjenicu da ćemo da idemo na pobedu. Pobedićemo Totenhem sa 1:0“, hrabro je prognozirao Maroša.

Malo je nedostajalo da Mura u Londonu igra bez četvorice igrača. Nardin Mulahusejnović, Azur Mahmić, Samsondin Uro i nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije Staniša Mandić dobili su britansku vizu tek u poslednjem momentu pred put. Niko od navedene četvorice nema pasoš zemlje iz evropske unije, čak ni Uro, koji je rođen i odrastao u Nemačkoj, ali igra pod zastavom Toga. Britanci su zbog toga duže spremali vize nego što je bilo planirano, ali na kraju su se ipak našli u avionu za Ostrvo.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Postaće Mura tako treći slovenački klub koji je igrao protiv Totenhema. Prvi je bio Rudar Velenje, 1995. godine u Intertoto kupu, a zatim je Maribor igrao 2012. u grupi sa Pevcima u Ligi Evrope. Tada su Englezi osvojili četiri poena u dva meča.

Engleski klubovi tradicionalno grupnu fazu ovih manjih takmičenja igraju sa rezervnim timom, pa će tako da bude i večeras. To ne znači da je domaćin išta manji favorit, pogotovo jer želi da se iskupi svojim navijačima za slabe igre u septembru.

Od pet utakmica u ovom mesecu, Totenhem je pobedio samo na jednoj, i to tek posle penala. Eliminisao je Vulverhempton iz Liga kupa. U Premijer ligi je vezao tri poraza, sve od gradskih rivala, Kristal Palasa (3:0), Čelsija (3:0) i Arsenala (3:1).


tagovi

Liga konferencijeMuraTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara