Fudbaleri Mušuk Rune (©AFP)
Fudbaleri Mušuk Rune (©AFP)

Mušuk Runa u iluziji posle brodoloma

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 23:15

Prva faza prvenstva Ekvadora garantuje uzbudljivu završnicu

Taman je uhvatila ritam, pa potop. Mušuk Runa je jedno od prijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka sezone, ali bi težak prošlonedeljni poraz od Universidad Katolike mogao skupo da je košta, jer nije lako oporaviti se od debakla 6:2 kod kuće. Otuda će noćašnji okršaj u sklopu premijere 12. kola prvenstva Ekvadora na gostovanju Deportivo Kuenki da bude veliki test za pulene Hovanija Kumbisusa (02.00).

Tim iz Ambata želi da se što pre oporavi od podrhtavanja pretrpljenog pre šest dana i nastavi da održi u životu matematičku iluziju pobede u 1. rundi šampionata. Kratka nedelja treninga u sportskom kompleksu Santa Lusija poslužila je trenerskom osoblju da razgovara sa igračima, analizirajući šta se dogodilo u tom porazu, da im podigne raspoloženje i ispravi greške.

Izabrane vesti


02.00: (2,20) Deportivo Kuenka (3,30) Mušuk Runa (3,10)

Međutim, neće biti lako Mušuk Runi, jer kormilar Kumbisus nema pravo da koristi kapitena i centralnog beka, Ekvadorca Luisa Romera, koji je sakupio peti žuti karton i automatski je suspendovan. Njegova zamena po službenoj dužnosti je Darvin Kilumba, koji je u klubu nekoliko sezona.

Sada, sa 18 bodova, Mušuk Runa još ima šanse za osvajanje kampanje, mada mu je za to neophodno čudo, jer mora da trijumfuje na preostale četiri utakmice do kraja sezone, uz dodatak da Barselona i Emelek usput treba da izgube više od šest bodova.

Sa druge strane, Deportivo će pokušati da prekine niz od četiri meča bez pobede. Ekipa koju trenira Giljermo Duro je bez šansi da se bori za prvu fazu, ali Morlakosi se nadaju da bi mogli da se izbore za mesto na međunarodnim turnirima sledeće godine. Ipak, trenutno su u donjem delu tabele, na samo četiri boda od fenjeraša Orensea.

Tradicija na noćašnjem bunjištu je na strani Kuenke, koja je slavila na četiri poslednja odmeravanja snaga, a na ukupno osam domaćinstava Mušuk Runi doživela je samo jedan poraz.



tagovi

Ekvador 1Deportivo KuenkaMušuk Runa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara