Stadion Lokomotive iz Zagreba (©AFP)
Stadion Lokomotive iz Zagreba (©AFP)

Na klupi Hajduka debituje Šveđanin, a u Lokomotivi trener koji nikada nije radio u elitnom rangu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 14:51

Zanimljiv duel očekuje nas u Zagrebu u subotu (18.55), u okviru 1. kola šampionata Hrvatske. Mnogi sa nestrpljenjem očekuju da vide na delu ovaj ozbiljno pojačani tim Splićana

U Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu u subotu od 18.55 časova Hajduk iz Splita zvanično otvara svoju sezonu. Rival u 1. kolu šampionata Hrvatske biće mu domaćin Lokomotiva. Oba kluba u prvenstvo kreću sa debitantnima na klupi. Kormilaru Belih Jensu Gustafsonu ova premijera biće prva izvan Švedske, a strategu Zagrepčana Silviju Čabraji prva u najvišem rangu.

Hajduk je do sada odradio odličan prelazni rok. Na Poljudu su prvo potpisali sa Markom Livajom i Lovrom Kalinićem, a posle toga su stigli i napadač Brajtona Jan Mlakar, mađarski bek Lovrenčič, Vuković, Emir Sahiti i Josip Elez.

Izabrane vesti

Osećamo se spremno. Uzbuđeni smo i radujemo se utakmici. Igrači i ja se osećamo dobro, imamo konkurentnu ekipu i jedva čekamo da krene sezona“, rekao je Gustafson.

18.55: (4,30) Lokomotiva Zagreb (3,50) Hajduk Split (1,78)

Šveđanin protiv Lokomotive ne može da računa samo na povređenog Kačaniklića. On će odsustvovati na duži period, ali Hajduk je dobro pokriven na tim pozicijama.

Splićani su baš protiv Lokomotive završili prethodnu sezonu. Tada su slavili sa 2:0, doduše na Poljudu. Ne bi trebalo da imaju problema ni u Zagrebu, gde su slavili 11 puta, a Lokomotiva svega sedam, uz dva nerešena ishoda.

Sa druge strane, iza Lokomotive je sezona za zaborav. Samo godinu dana pošto su u prvenstvu bili drugi, a u Kupu Hrvatske igrali finale, jedva su izborili opstanak u eliti. Ona odlična generacija je otišla, Ivo Grbić je prešao u Atletiko Madrid, Dinamo iz Zagreba je pokupio nekoliko igrača, a trener Goran Tomić otišao u Kinu. Zato je sada angažovan Silvijo Čabrija, koji je godinama bio koordinator Lokomotivine škole fudbala. On je tokom karijere vodio samo nižerazredni Lučko, i to na svega 23 utakmice. Sa njim je ostvario po osam pobeda i remija, uz sedam poraza.

Sada će Čabrija probati da se dokaže na velikoj sceni. I to baš protiv Livaje, Kalinića, Lovrenčiča...

HRVATSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Dinamo Zagreb – Slaven Belupo 0:2 (0:0)

/Krstanović 50, Bogojević 84/

Osijek – Šibenik 3:0 (0:0)

/Mierez 63, Bohar 90, 90+5pen/

Subota

18.55: (4,30) Lokomotiva Zagreb (3,50) Hajduk Split (1,78)

21.00: (1,85) Rijeka (3,40) Gorica (4,00)

Nedelja

18.55: (1,70) Istra (3,45) Hrvatski Dragovoljac (4,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Hajduk SplitLokomotiva ZagrebHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara