Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Na Kumanovom skeneru Mesi, Aguero, Depaj, Pedri…

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 14:13

Trener Barselone mnogo očekuje od naredne sezone

Prethodna sezona je bila razočaravajuća i za Ronalda Kumana, kao i za igrače i navijače Barselone.

Tek jedan osvojeni Kup Španije ne može da zadovolji apetite kluba koji svake sezone sanja Ligu šampiona. Zato kako se bliži start novog šampiona, holandski stručnjak poručuje da očekuje mnogo bolje rezultate nego u prošlom.

Izabrane vesti

Za klupski sajt Kuman je pričao i o fudbalerima pojedinačno, pričajući šta očekuje od njih u narednom periodu. Naravno, “skener” je morao da krene od najboljeg – Lionela Mesija.

On je veoma važan igrač za nas. Zbog načina kako igra, on je naš kapiten, uzor za ostale, a istovremeno je njegova efektivnost na terenu enormna posle teškog početka prošle sezone. Još jednom je dokazao da je najbolji na svetu. Znam koliku je imao želju da osvoji Kopa Amerike sa Argentinom i taj san je najzad ostvario. Mesi je najveći kandidat da osvoji Zlatnu loptu posle sjajne sezone koju je imao, za mene je i najveći favorit”, ocenio je Kuman.

Potom je skenirao novajliju Kuna Aguera.

Važno pojačanje. Bez obzira što smo vrlo efikasan tim, moramo to da podignemo na još viši nivo. A, Kun je vrlo opasan i iskusan igrač u šesnaestercu. Bitno je da fizički bude dobar, da bi mogao da nam pomogne svojim kvalitetima”.

Osvrnuo se Kuman i na Memfisa Depaja, igrača na čijem je dovođenju insistirao.

“Jako ga dobro poznajem, kao i on moj način rada i to je bitno. On je igrač jakog karaktera, fizički moćan, brz, može mnogo toga da nam donose. Takođe, Memfis može da igra na više pozicija u napadu, u najboljim je godinama za dokazivanje. Mnogo je napredovao u Lionu, stekao iskustvo, bio je kapiten. Sada je napravio naredni korak, na viši nivo, da se dokaže i u Barseloni”.

Treći novajlija je Erik Garsija, koji se vratio iz Mančester sitija.

“Vratio se kući, a iako je po godinama mlad, stekao je dosta iskustva. Igra na mestu na kojem sam igrao i ja kao mlad fudbaler. Naša igra iz poslednje linije može dosta da se popravi s njim, ima dobar pregled igre i sjajna je budućnost pred njim”.

Šansu će dobiti i desni bek Emerson, koji je od 2019. bio na pozajmicama u Betisu.

Kada dobijete poziv u reprezentaciju Brazila pored toliko dobrih igrača, onda to govori za sebe. Analizirali smo njegovu sezonu u Betisu, doneće nam dosta snage, a i značiće nam za našu igru u kojoj su bekovi stalno u ofanzivi. Verujemo da će nam biti od velike pomoći”.

Pedri Gonzales nije novajlija, ali očekuje se da eksplodira u narednoj sezoni.

Igrao je fenomenalno na Evropskom prvenstvu. Impresivno je kako je odigrao sve mečeve sa samo 18 godina, u jako dugačkoj sezoni. Nastavlja da napreduje, fenomenalan je dečko, miran, iskren, živi za fudbal. On je pravi primer na kojeg bi trebalo mladi igrači da se ugledaju. Šteta je za nas što ide na Olimpijske igre, ali zna da su naša očekivanja od njega velika, da potpuno verujemo u njega, a on je svestan da ima trenera koji se ne plaši da gurne u igru mladog fudbalera”.

Još bolje igre Kuman očekuje u narednom prvenstvu i od Frenkija de Jonga.

“On mora da nastavi putem kojim ide. Posle prve sezone napravio je veliki skok napred, oseća veću odgovornost na terenu, njegova igra u ofanzivi je dosta unapređena i radićemo s njim da se još popravi”, zaključio je Ronald Kuman.


tagovi

Ronald KumanLionel MesiPedriSerhio AgueroMemfis Depaj

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara