Nemanja Ljubisavljević (©Starsport)
Nemanja Ljubisavljević (©Starsport)

Na pomolu novi odlazak iz Vojvodine: Nemanja Ljubisavljević u Izraelu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 12:58

Posao veoma blizu realizacije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Nakon odlaska Mirka Topića u Famalikao, Vojvodina je blizu realizacije još jednog izlaznog transfera. Prema pisanju izraelskih medija i nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, dosadašnji štoper Vojvodine Nemanja Ljubisavljević karijeru će nastaviti u Izrealu, u Makabi Bnei Raini, sa kojima bi trebalo da potpiše ugovor na dve godine. Reč je o ekipi koja je prošlu sezonu završila u donjem delu tabele izraelskog elitnog ranga, dva mesta iznad zone ispadanja.

Izabrane vesti

Ljubisavljević je zimus stigao u Vojvodinu kao pojačanje u poslednjoj liniji, kako bi iskustvom koje je stekao između ostalog i partijama u grupnoj fazi Lige konferencije, doprineo čvrstini odbrane novosadskog tima, ali se na "Karađorđu" zadržao samo jednu polusezonu. Iako je Ljubisavljević imao još dve godine ugovora, već je došlo vreme za rastanak sa novosadskom Starom damom. Momak rođen 1996. godine za Vojvodinu je u prolećnom delu upisao 14 nastupa i pružao uglavnom korektna izdanja. Čak se nametnuo i kao standardan centralni bek, kada je iz startne postave potisnuo Traorea i činio štoperski tandem sa Vitasom, koji je takođe ispao iz kombinacija trenera Radoslava Bataka. Dolazak Đorđa Crnomarkovića, prekomanda Aleksandra Busnića iz veznog reda na mesto štopera, te konkurencija u vidu Mamadua Traorea, očigledno je sklonila Ljubisavljevića iz prvog plana stručnog štaba Lala. O tome svedoči i to što je tokom priprema u Sloveniji igrao u grupi igrača od kojih će sasvim izvesno velika većina za minutažu boriti sa klupe.

Podsetimo, Ljubisavljević je prethodno nastupao i za Radnički iz Niša, vranjski Dinamo i hrvatsku Goricu, odakle je januara 2020. prešao u Žalgiris. U timu iz Viljnusa bio je standardan, upisavši više od 100 mečeva.

Sa Žalgirisom je osvojio tri titule, jedan kup i Superkup, a prošle godine je odigrao pet od šest mečeva grupne faze Lige konferencije. U Vojvodinu je stigao u januaru kao slobodan igrač, ali posle šest meseci u srpskom fudbalu, po svemu sudeći spreman je za nove inostrane izazove, u bojama izraelskog tima.



tagovi

FK VojvodinaNemanja Ljubisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara