Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Na Teatru snova ponovo sanjaju o tituli: Posle 17 utakmica, to nije slučajno

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 10:08

Nemanja Matić i Geri Nevil o povratku Crvenih đavola na godinama čekano prvo mesto Premijer lige

Odavno je bilo kada je Mančester junajted poslednji put predvodio Premijer ligu. Posebno u ovako odmakloj fazi.

Pobedom nad Barnlijem u gostima 1:0, tim sa Old Traforda posle 17 kola ima tri boda više od Liverpula, četiri od Lestera i Evertona, sedam od Totenhema, Sitija i Sautemptona... Tako nešto nije se dogodilo od sezone 2012/13, kada su poslednji put osvojili titulu. Jasno je, pod vođstvom Aleksa Fergusona.

Izabrane vesti

Kako predstoji veliki derbi sa Liverpulom, u nedelju na Enfildu, jasno je da je euforija dodatno pojačana. Iako mnogi treneri ne vole kada je tako, čuveni bek Junajteda, Geri Nevil tvrdi da je ovaj put opravdano.

"Niko ne kaže da će Mančester junajted osvojiti titulu, ali činjenica da su trci za prvim mestom... Vau! Nisam mogao to da zamislim", iskren je bivši as.

Sezona nije počela dobro. Porazi na domaćem terenu od Kristal Palasa (1:3) i Totenhema (1:6) nagoveštavali su još jedan mučni ciklus Solskjerovih izabranika, ali kako je vreme prolazilo, situacija se popravljala. Doduše, u prilog idu i brojna iznenađenja u Premijer ligi, odnosno kiksevi favorita.

"Ovo je jedna čudna sezona. Ali baš zato, zašto Junajtedovi navijači ne bi verovali? Zašto igrači ne bi verovali? Pogledajte kakavu trojku imaju u napadu, pogledajte četvoricu u sredini, pogledajte Bruna Fernandesa. Ovaj tim ima neke fantastične fudbalere", smatra Nevil.

I on sam ističe da favoriti u Engleskoj ne igraju na očekivanom nivou.

"Druge ekipe nisu u formi. Siti je u senci, niko ne priča o njima, ali oni strpljivo hvataju zalet i spremaju se za napad. Siguran sam da će predstavljati opasnost po Junajted. Ali narednih par dana treba iskoristiti za uživanje, siguran sam da u Liverpulu trenutno nije prijatno".

Veliki derbi u nedelju od 17.30. Liverpul ga dočekuje s tri utakmice bez pobede u prvenstvu (poraz od Sautemptona, remiji sa Njukaslom i VBA). Veruje Nevil da bi loš niz najvećeg rivala mogao da bude produžen.

"Liverpul je prošle sezone dominirao ligom, a pre dva meseca po mnogima prvi favort za titulu i u ovoj sezoni. Ne mislim da se to mnogo promenilo, ali svi smo videli koliko je aktuelno prvenstvo nepredvidivo. Pre nekoliko nedelja Čelsi je izbio u prvi plan, sada je to Junajted. Situacija se menja iz kola u kolo".

Geri Nevil (©Reuters)Geri Nevil (©Reuters)

Zbog svega toga, nekadašnji as smatra da navijači Crvenih đavola imaju puno pravo da se zanose i maštaju o tituli.

"Zašto da ne? Zašto se navijači ne bi zanosili? Poslednjih nekoliko godina bilo je jako teško navijati za Mančester junajted, klub je bio miljama daleko od prvog mesta, a sada je prvi, s tri boda prednosti u januaru".

Junajted ima 11 pobeda, tri remija i tri poraza. Poslednji put ekipa Olea Gunara Solskjera teren je pognutih glava napustila još 1. novembra, kada je Arsenal slavio 1:0 na Old Trafordu. Od tada devet pobeda i dva remija. Sjajna serija pokazuje da ovaj tim poseduje kvalitet za vrh tabele, što je konstatovao Nemanja Matić.

"Odigrali smo 17 utakmica i prvi smo na tabeli, što govori nešto. Nije da smo prvi posle pet-šest kola, već posle 17. To definitivno nije sreća ili slučajnost. Imamo kvalitet, ali ne smemo da se opustimo, moramo da budemo koncentrisani do kraja i idemo utakmicu po utakmicu. Svaka sledeća je za nas finale", istakao je srpski vezista.

A, prva sledeća je Liverpul.

"U nedelju je najveći derbi engleskog fudbala. Idemo tamo da se nadmećemo i vidimo gde smo u odnosu na jedan od najboljih timova u Engleskoj. Spremni smo. Ovakve pobede (protiv Barnlija, op.aut.) pokazuju da smo spremni da budemo u šampionskoj trci. Nekada delujemo kao tim koji paniči jer želi što pre da postigne gol, ali ovaj put smo pokazali zrelost i bili pametni", zaključio je Matić.



tagovi

Pol PogbaGeri NevilOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara