Julijan Nagelsman u društvu Matsa Humelsa, Erlinga Halanda i Aleksandera Serlota (©Reuters)
Julijan Nagelsman u društvu Matsa Humelsa, Erlinga Halanda i Aleksandera Serlota (©Reuters)

Nagelsman želi da se ugleda na Kil, Dortmund u usponu sa Terzićem

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.01.21. | 12:16

Nastavlja se bundesligaški karavan, Lajpcig u Volfzburgu, a Borusiji stiže Majnc

Zanimljivo je bilo proteklo kolo u Bundesligi. Od šest timova u vrhu samo jedan je uspeo da slavi – Dortmund protiv Lajpciga. Bikovi su u tom meču ozbiljno zakazali, primili tri gola, pa sada moraju da se vade na teškom gostovanju u Volfzburgu. Biće to duel prve i treće odbrane nemačkog šampionata. Bez obzira na ubedljiv poraz od Borusije četa Julijana Nagelsmana zadržala je epitet prve odbrane lige...

Volfzburg je jedan od tri tima, uz Bajern i Ajntraht, koji još nije doživeo poraz na svom stadionu, dok Lajpcig ne može da se pohvali dobrom efikasnošću na strani. Do sada je postigao samo devet golova, a to je manje od svakog tima u TOP 10. 

Izabrane vesti

Kada tome dodamo da su Vukovi dali najmanje golova računajući gornji deo tabele (svega 12), jasno je da na ovom susretu ne treba očekivati kišu golova.

I tradicija će potkrepiti ovakav stav. Otkako je Lajpcig ušao u Bundesligu dva rivala odigrala su osam međusobnih utakmica i samo jednom je došlo 3+. Sve ostale utakmice završavane su u opsegu 0-2. Volfzburg je samo jednom kod kuće "tukao" Lajpcig, bilo je to 2018. godine (1:0), a prošle sezone dva remija – 0:0 u Volfzburgu i 1:1 u Lajpcigu.

Istina, Lajpcig igra čvrsto tokom cele sezone, ne pružajući spektakl. Sve dok pobeda prati pobedu, retko kome to smeta u redovima Bikova, ali još uvek nedostaje iskorak protiv direktne konkurencije - remi protiv Leverkuzena i Bajerna i, nedavno, poraz od Dortmunda.

Kormilar Julijan Nagelsman nije time zadovoljan i želi da uči od drugoligaškog kluba.

"Možete uzeti Kil za primer. Imaju mnogo lošiji tim i znatno lošije igrače, naravno, ali bili su neverovatno hrabri i sigurni u lopti protiv Bajerna", rekao je trener Lajpciga o senzaciji Holštajna protiv Bajerna u DFB kupu.

Za vikend Lajpcig ne igra protiv ekipa iz samog vrha, već protiv jakog domaćeg tima iz Volfzburga, koji je nedavno pobedio u pet domaćih mečeva zaredom. Nije lak zadatak, ali Bikovi su u situaciji da pobedom preuzmu vođstvo u šampionatu bar na jednu noć.

U međuvremenu, izgleda da se Dortmund polako, ali sigurno rešava loših izdanja. Očigledno da je nesporazum između BVB-a i doskorašnjeg stratega Lusijena Favra bio kočnica igračima, a kada je on uklonjen, stvari deluju bolje. Izgleda da naslednik Edin Terzić postepeno stabilizuje tim.

Posle pobede u DFB kupu nad Braunšvajgom, usledila su dva ubedljiva nastupa protiv snažnog Volfzburga i Lajpciga. Borusija se suočava sa sličnim obrascem, jer najpre je danas očekuje duel sa fenjerašem Majncom, nakon čega će uslediti teška gostovanja Leverkuzenu i Menhengladbahu za samo četiri dana.

Golman Roman Burki je nedavno pohvalio novi mentalitet pod Terzićem. Napravljen je veliki korak napred, takođe "u pogledu sistema i pozicione igre. Svi znaju šta treba da rade". U timu je ponovo više života, a BVB se vraća na ono što najbolje radi. Igra ofanzivno.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Petak

Union Berlin – Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Tojhert 88/

Subota

15.30: (1,25) Dortmund (6,50) Majnc (10,0)

15.30: (1,75) Hofenhajm (3,60) Bilefeld (4,90)

15.30: (3,00) Keln (3,20) Herta (2,45)

15.30: (2,30) Verder (3,15) Augzburg (3,30)

15.30: (3,40) Volfzburg (3,40) RB Lajpcig (2,15)

18.30: (2,85) Štutgart (3,40) Menhengladbah (2,45)

Nedelja

15.30: (1,25) Bajern (6,50) Frajburg (10,0)

18.00: (1,55) Ajntraht (4,20) Šalke (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBorusija DortmundRB LajpcigEdin TerzićJulijan NagelsmanVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara