Zinedin Zidan i Dijego Simeone (©Mozzart Bet)
Zinedin Zidan i Dijego Simeone (©Mozzart Bet)

Nagoveštaj primopredaje krune ili povratak Kraljevića u život

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.12.20. | 14:12

Veliki madridski derbi na stadionu Alfredo di Stefano. I danas promo kvote u Mozzartu. Probajte da nađete veće

Neće biti gledalaca na stadionu Alfredo di Stefano (podsetimo, Santijago Bernabeu se renovira), ali Madrid je na nogama. Veliki gradski derbi prestonice, duel Reala i Atletika izaziva veliku pažnju javnosti. Možda bi večeras (21.00) mogao da bude nagoveštaj primopredaje krune? Jorgandžije su prošlog meseca već srušile Barselonu na Vanda Metropolitanu golom Belgijanca Karaska (1:0), a sada bi mogli da obore na pleća i drugog velikog rivala za titulu u Primeri. Šest bodova više i utakmica manje nije nedostižna prednost, ali u slučaju trijumfa, teško bi se ovakav Real, koji igra traljavo ove sezone i ne pobeđuje u serijama, mogao da se vrati u borbu za titulu sa nikad jačim, čvršćim disciplinovanijim Atletikom.

Real i Barselona nikad nisu bili slabiji u prethodnoj deceniji, pa je ovo šansa za četu Dijega Čola Simeonea koja je s pravom prvi favorit za šampionsku krunu ove sezone. Atletiko je prethodne nedelje, kao i Real, prebrinuo brige oko ulaska u osminu finala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Nekada su Kraljevići, igrali na gol više kada je u ekipi bio Kristijano Ronaldo. Sada je druga situacija, kao da je Zidan prekopirao Simeonea i njegov makijavelistički stil igre – „cilj opravdava sredstvo“. Nema lepršavosti, često se pobeđuje jednim golom.

Atletiko tako igra godinama pod vođstvom argentinskog stručnjaka. Mreža Jana Oblaka se ove sezone zatresla samo dva puta na 10 utakmica. U proseku sjajni slovenački golman prima gol u šampionatu Španije na svakih 450 minuta. Impresivno! Mogu li Karim Benzema i drugovi da probiju bedem kako na sredini terena, tako i poslednjoj liniji odbrane kojom komanduje nekadašnji fudbaler Partizana Stefan Savić?

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Čelsija u Liverpulu protiv Evertona, čak 2,00. Probajte da nađete negde veću.

Šampion se stabilizovao u prethodnih sedam dana. Visio je otkaz kao Damoklov mač nad glavom Zinedina Zidana pre desetak dana posle dva vezana poraza od Alavesa u Madridu i Šahtjora u Kijevu u Ligi šampiona. Trijumfi u Seviji i protiv Borusije iz Menhnegladbaha u sredu doneli su osmehe pred nastavak sezone. Problem za Real bile su povrede dvojice ključnih igrača, kapitena i duše tima Serhija Ramosa i francuskog napadača Karima Benzeme koji nema dostojnu zamenu. Obojica su sada zdravi.

Karim Benzema (©Reuters)Karim Benzema (©Reuters)

Srpski reprezentativac Luka Jović je bio projektovan kao zamena za iskusnog napadača, ali nema nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta iz Frankfurta dugo na terenu. Posle preleženog virusa korona odmah se povredio i neće biti u konkurenciji za meč sa gradskim rivalom.

Karvahal i Valverde su se oporavili od povreda, ali najverovatnije će da počnu meč s klupe za rezerve. Zidan je bliži odluci da mesto krilnog napadača poveri Vinsijusu koji ima prednost u odnosu na zemljaka Rodrigu. Zbog povreda van tima su Eden Azar, Martin Odegard, Marijano Dijaz i naš Luka Jović. Za Atletiko van stroja su Dijego Kosta, Hoze Marija Himenez i mladi Manuel Sančez.

I francuski stručnjak je ulogu favorita dao komšijama. On kaže da je Atletiko glavni favorti za krunu u Španiji.

"Kao i uvek, puno toga je u igri. Odigrali smo jako dobro u Ligi šampiona i želimo tako da nastavimo i protiv Atletika. Volimo da igramo velike utakmice, nemamo problem s njima. U Realu je svaka utakmica finale. Ovo je još jedna prilika da pokažemo kakva smo ekipa kao što smo uspeli neki dan da dobijemo Menhengladbah kada nam je bilo presudno. Atletiko je favorit za osvajanje lige, jako dobro znamo što možemo da očekujemo“, istakao je Zidan na konferenciji za medije pred madridski derbi.

Kvota u Mozzartu da će Atletiko da osvoji Ligu šampiona je 17,0.

Na pitanje šta bi uzeo od trenerske filozofije kolege sa suprotne strane, Francuz je bio neodređen.

"Ne znam, ne mogu da budem neko drugi. Kad sam učio i polagao za trenera uvek su mi govorili da budem svoj. On je sjajan trener, ali svi imamo kvalitete i mane, obojica se trudimo da posao obavimo na najbolji mogući način“, istakao je Zidan.

Poslednja tri meča gradskih rivala završeni su tipom 0-1. U 2020. godini Real je u Primeri pobedio Atletiko sa 1:0 golom Karima Benzeme, dok je u februaru u meču Supekupa Španije bilo bez golova, a Kraljevići su bili uspešniji posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Na prethodne tri utakmice, Jorganžije nisu postigle gol protiv Reala.

REAL M. – ATLETIKO M. (21.00)

MADRID – Stadion Alfredo di Stefano. Igraće se bez prisustva gledalaca. Sudija: Antonio Mateu Laoz.

REAL: Kurtoa – Vaskez, Ramos, Varan, Mendi - Kros, Kazemiro, Modrić – Asensio, Benzema, Vinisijus

ATLETIKO: Oblak – Tripije, Savić, Felipe, Ermoso – Koke, Saul, Karasko, Ljorente – Suarez, Feliks

PRIMERA – 13. KOLO

Petak

Valjadolid - Osasuna 3:2 (1.2)

/Vajsman 7, 76, Oreljana 56 - Budimir 27, Tores 43/

Subota

14.00: (2,95) Valensija (3,00) Bilbao (2,60)

16.15: (3,60) Hetafe (3,00) Sevilja (2,25)

18.30: (2,40) Ueska (3,00) Alaves (3,30)

21.00: (2,60) Real M. (3,05) Atletiko M. (2,90)

Nedelja

14.00: (1,82) Sosijedad (3,45) Eibar (4,70)

16.15: (2,85) Betis (3,30) Viljareal (2,50)

18.30: (3,05) Elče (2,95) Granada (2,55)

21.00: (1,30) Barselona (5,70) Levante (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Selta (3,40) Kadiz (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dijego SimeoneZinedin ZidanPrimeraRealAtletiko MadridReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara