Zehrudin Mehmedović (©Starsport)
Zehrudin Mehmedović (©Starsport)

Najatraktivniji tim jugoistočne Azije, predvođen Srbinom i Crnogorcima, traži senzaciju u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.06.21. | 10:05

Viceprvak Singapura Tampines Rovers debituje u petak od 16 časova u elitnom takmičenju duelom sa japanskom Gamba Osakom

Jedan od najpopularnijih timova sa jugoistoka Azije ove sezone u potrazi je za velikom senzacijom. Tampines Roversi debituju u petak u Ligi šampiona, utakmicom u Taškentu sa Gamba Osakom iz Japana. Taj meč prvog kola grupe H na programu je od 16.00.

Vicešampion Singapura je dobio priliku da se okuša u eliti samo zbog toga što je prošle sezone titulu osvojio klub koji je zapravo registrovan u Japanu, drugi tim tamošnjeg drugoligaša Albireks Nigate. Kao takav nije mogao u Ligu šampiona, pa je priliku tamo dobio Tampines.

Izabrane vesti

Biće to prilika za nekadašnjeg kapitena kadetske reprezentacije Srbije, Zehrudina Mehmedovića, da se prvi put u karijeri okuša na međunarodnoj sceni. Bivši omladinac Čukaričkog jedan je od najboljih igrača u ekipi, za koju je na 12 prvenstvenih mečeva ove sezone postigao dva gola i zabeležio čak osam asistencija.

16.00: (13,0) Tampines (7,50) Gamba Osaka (1,15)

Tu su još dvojica crnogorskih internacionalaca. Najbolji strelac Tampinesa je Boris Kopitović, koji je na 12 mečeva dao 11 golova. Levo krilo Armin Bošnjak takođe je zabeležio osam asistencija, ali je dao jedan gol manje od Mehmedovića.

Uprkos odličnim igrama ofanzivnog dela Tampinesa, njegovi rezultati u Singapuru nisu najsjajniji. Tek je četvrti na tabeli, sa 21 bodom, šest manje od lidera Albireksa, koji ima i odigran meč manje. Tampines je ipak prikupio simpatije neutralnih navijača zbog atraktivnog, ofanzivnog fudbala, koji garantuje goleadu na svakom meču. Gol-razlika mu je 35:22 posle 12 kola, što znači da u proseku Tampines daje skoro tri pogotka po meču, ali i prima nešto manje od dva. Prema istraživanju prenosi mečeva Roversa su među najgledanijim u čitavom regionu, ne samo u Singapuru.

Ipak, pitanje je koliko je realno da se Tampines domogne jedne od prve dve pozicije u grupi. Rivali su mu dva bivša azijska šampiona, japanska Gamba Osaka i južnokorejski Đonbuk. Moglo je da bude i gore, na žrebu su izvukli i Sidnej našeg Miloša Ninkovića, ali je aktuelni prvak Australije odustao od takmičenja i na njegovo mesto je uskočio tajlandski Čijangraj Junajted.

18.00: (1,25) Đonbuk (5,20) Čijangraj Junajted (11,0)

Gamba Osaka igra ove sezone daleko od očekivanog nivoa i trenutno je u zoni ispadanja. Olakšavajuća joj je okolnost to što je odigrala nekoliko utakmica manje od rivala, ali i dalje je za kritiku to što je osvojila samo 14 bodova iz 15 mečeva. Prvi tim koji je iznad crte, Vegalta Sendaj, ima 15 poena, ali i četiri odigrana meča više. Poređenja radi, lider Kavasaki je odigrao čak šest utakmica više od Gamba Osake.

Japanski predstavnik u Ligi šampiona ima u timu četvoricu Brazilaca, Velingtona Silvu, Leandra Pereiru, Patrika i Tijaga Alveša, a svi su ofanzivci. Međutim, nisu se nešto preterano proslavili, Pereira i Patrik su dali po dva gola u prvenstvu, gde druga dvojica uopšte nisu pogađali. Velington je samo nedavno bio strelac u Kupu Japana protiv niželigaša Kvansej Gakuina (3:1).

Navijače Gamba Osake hrabri što je na tom meču uspela četvrti uzastopni put da ostane neporažena. Prethodno je u prvenstvu savladala Tokušimu (2:1) i Jokohamu (2:0), a odigrala nerešeno sa Šonanom (0:0).


tagovi

Tampines RoversGamba OsakaAzijska liga šampionaZehrudin Mehmedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara