Manor Solomon (twitterⒸFulhamFC)
Manor Solomon (twitterⒸFulhamFC)

Najbolji igrač Izraela došao kod Mitrogola, Fulam zbog Fife morao da prihvati jednogodišnju saradnju

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 19:37

Manor Solomon konačno potpisao za londonski klub

Jurio je Fulam Manora Solomona od aprila meseca, kupovina vredna oko 7.500.000 evra bila je maltene dogovorena, kao i ugovor do 2027. godine. Još tada je najtalentovaniji, ujedno i najbolji igrač reprezentacije Izraela ušao u proces dobijanja radne dozvole Velike Britanje koja je trebalo da stigne 1. jula. Međutim, zbog izmena u odlukama FIFA, 23-godišnji napadač neće moći da bude registrovan pre 1. avgusta, iako je danas zvanično stavio potpis na jednogodišnju saradnju.

Rat u Ukrajini je zakomplikovao čitav posao. Klubovi su i prošlog meseca skoro postigli dogovor o prodaji i obeštećenju od 7.500.000 evra, te procentima od naredne prodaje, Ali su nove propozicije FIFA o suspenzijama ugovora fudbalera koji nastupaju u Rusiji i Ukrajini pretile da ugroze kupovinu, pa su klubovi odlučili da se prešaltuju na model pozajmice. Fulam je dakle dobio naslednika Fabija Karvalja koji je otišao u Liverpul za 6.000.000 i bonuse, ali samo na godinu dana nakon kojih će se Solomon vratiti u Šahtjor.

Izabrane vesti

Činjenica da će proći još nedelju dana pre nego što bude registrovan, nije omela brzonogog ofanzivca da poslednjih nedelja, otkako je uspešno završio lekarske preglede, treneira sa ekipom i odradi turneju u Portugaliji.

Iako još relativno mlad, Solomon može da se pohvali sa 30 nastupa za državni tim, te 16 nastupa u Ligi šampiona, a 28 ukupno kada je reč o evropskim takmičenjima. Na dosadašnjih 106 nastupa za Rudare sakupio je 22 gola i osam asistencija,

Posle Žoaa Palinje plaćenog 20.000.000 evra Sportingu, te Andreasa Pereire za kojeg je izdvojeno i Mančester Junajtedu uplaćeno 9.500.000, Solomon je treće letnje pojačanje novopečenog Premijerligaša, ujedno i treći novi saigrač Aleksandra Mitrovića.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Manor SolomonFulamŠahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara