Najluđe prvenstvo na svetu: Dupli poklon za Verdao, ako u nedelju dobije šampiona Južne Amerike slavi novu titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.11.23. | 04:05

Botafogo nastavio da posrće, Mineiro dobio derbi na Marakani i nada se čudu

Šampion Brazila je na jednu pobedu od odbrane trona! Trenutno najluđe prvenstvo na planeti noćas je polako počelo da dobija epilog.

Ono što je bilo za očekivati jeste sigurna i ubedljiva pobeda Palmeirasa protiv davo prežaljenje Amerike Mineiro, što se i dogodilo - 4:0. Botafogo koji posrće već nedeljama unazad nije uspeo da dobije takođe novog drugoligaša - Koritibu (1:1), dok je Flamengo priredio verovatno najveći šok, makar ako govorimo o njegovim navijačima: nasred Marakane, Atletiko Mineiro slavio je ubedljivu pobedu, najpopularnijem brazilskom klubu značajno umanjio šanse da se dokopa titule, a sebi obezbedio nadu uoči poslednjih 180 minuta sezone.

Izabrane vesti

Da pojasnimo odmah u startu za one što nisu upućeni: Flamengo je uoči 36. runde imao isti broj bodova kao lider Palmeiras, a kako u Brazilu u takvim slučajevima odlučuje veći broj pobeda (i tu su bili izjednačeni), pa tek onda gol razlika i međusobni duel, Mengao je bio u sasvim dobroj poziciji, posebno imajući u vidu raspored do kraja.

E sad, pošto su noćas kiksnuli i Botafogo i Flamengo, Palmeiras im nije pobegao samo za tri boda, nego i za tu toliko važnu pobedu. U prevodu, ukoliko u nedelju (20 sati) Verdao na svom terenu savlada aktuelnog prvaka Južne Amerike - Fluminense, uspeće da odbrani šampionsku krunu i po 12. put postane najbolji tim Brazila. Poslednjih 90 minuta neće imati nikakav značaj.

Otuda će iz petnih žila u nedelju za momke Fernanda Diniza navijati i Flamengo i Atletiko Mineiro, pa čak i nesrećni Botafogo, koji je zaboravavio kada je poslednji put nekoga pobedio, a i dalje ima šansu da se okiti titulom.

Ono što je potrebno 'poteri' jeste poraz Palmeirasa, međutim i u tom slučaju četa Abela Fereire ostaće u značajnoj prednosti pred poslednje kolo (kada ide Kruzeiru), pošto ima dosta bolju gol-razliku od konkurencije, a ona se gleda odmah nakon broja pobeda.

Palmeiras je noćas rutinski odradio posao uz novi pogodak budućeg napadača Real Madrida, 17-godišnjeg Endrika. Momak je već u 2. minutu načeo goste i trasirao Verdau put ka pobedi. Endriku je to bio 10. gol u šampionatu, iako je startovao samo 16 puta. A na poslednjih šest mečeva, kada je bilo najvažnije, pet puta je tresao mreže rivala.

Podsetimo, u Madridu ga očekuju na leto iduće godine...

Domaćin je prednost duplirao autogolom Edera u finišu prvog poluvremena, da bi u finišu meča rezervista Hoze Manuel Lopes (zamenio upravo Endrika) još dva puta matirao golmana Amerike za konačnih 4:0.

Botafogo je u Koritibi igrao da prekine užasnu seriju od osam utakmica bez pobede i ostane na minus jedan u odnosu na lidera (s istim brojem pobeda), ali nije uspeo. Agonija je nastavljena - 1:1. Oba tima ostala su sa igračem manje još u prvom delu, golova nije bilo sve do sudijske nadoknade, kada je u 97. minutu Tikinjo Soareš sa bele tačke doneo prednost crno-belima. Činilo se da je to-to, da prokletstvo dugo skoro dva meseca pada, a onda u idućem napadu Edu - 1:1!

Samo u novembru mesecu Botafogu se dogodilo da je u sudijsku nadoknadu ulazio s prednošću, a onda ostajao bez pobede?!

Botafogo ima još Kruzeiro kod kuće i Intrenasional u gostima. Ništa ne zavisi od ekipe Tijaga Nuneša, a ne tako davno - u avgustu mesecu - imala je neverovatnih 13 bodova više od prvog pratioca?! Generalno gledano, tokom najvećeg dela sezone slavni klub iz Rija održavao je dvocifrenu razliku u odnosu na one što su ga jurili.

Ako i definitivno ostanu bez titule, biće to jedna od onih tužnih priča za anale...

Flamengo je bio u dobroj seriji rezultata, dobio je tri poslednja međusobna okršaja sa Mineirom i malo ko je mogao da očekuje tako težak poraz na Marakani - najteži od ovog rivala u poslednjih 15 godina. Za Atletiko su pogađali Paulinjo, Edenilson i Rubens.

BRAZIL 1 - 36. KOLO

Sreda

Vasko - Korintijans 2:4 (2:2)

/Rodriges 4, Vegeti 25 - Romero 13, 45, Moskardo 61, Đovane 90+4/

Santos - Fluminense 0:3 (0:2)

/Martineli 10, Arijas 36, Kano 59/

Flamengo - Atletiko Mineiro 0:3 (0:1)

/Paulinjo 8, Edenilson 47, Rubens 82/

Baija - Sao Paulo 0:1 (0:0)

/Kajo Paulista 90+7/

Kujaba - Internasional 0:2 (0:0)

/E. Valensija 52, Pedro Enrike 89/

Koritiba - Botafogo 1:1 (0:0)

/Edu 90+9 - Tikinjo Soareš 90+7pen/

Palmeiras - Amerika Mineiro 4:0 (2:0)

/Endrik 2, Eder 40ag, Lopez 88, 90+2/

Četvrtak

23.00: (1,43) Gremio (4,50) Gojas (7,50)

23.55: (2,25) Kruzeiro (3,15) Atletiko Paranaense (3,45)

Petak

00.30: (1,70) RB Bragantino (3,60) Fortaleza (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara