Rafael Navaro slavi pogodak (©Reuters)
Rafael Navaro slavi pogodak (©Reuters)

Najnemilosrdniji domaćin Botafogo vreba sledeću žrtvu, Bruske "grebe" za opstanak posle skandala

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 23:05

Brazil 2: Fogao u sklopu 31. runde Serije B dočekuje davljenika, kome su nedavno oduzeta tri boda

Jedni se bore za promociju, drugi za opstanak i svaki bod im je dragocen. Nemaju ih za deljenje. Botafogo i Bruske se noćas sastaju na Nilton Santosu u sklopu 31. kola brazilske Serije B u pokušaju da se približe definisanju sopstvene budućnosti (

01.30).

Izabrane vesti

I dok Fogao nema toliko briga pošto je drugoplasiran, mada sa samo dva boda više od petoplasiranog CRB-a, Bruske je u daleko težoj situaciji. Naime, prošlog meseca su mu oduzeta tri boda usled ispada jednog njegovog čelnika. Sud pravde u Brazilu suspendovao je Žulija Antonija Petermana na godinu dana pošto je dokazano da je uputio rasističku uvredu na račun igrača Londrine Selsinje, a osim toga klub je morao da plati kaznu od 9.500 evra, a sam Peterman dvostruko manje.

01.30: (1,62) Botafogo (3,50) Bruske (5,60)

Tako Bruske nema šest bodova više od prvog ispod crte, već tri, i do kraja sezone će "grebati" da opstane. Trenutno je tim iz Santa Katarine na 14. mestu i nada se da će se još više popeti na tabeli kako bi jednom zauvek uklonio brige. Iako kampanja na gostujućim terenima nije tako pozitivna, Kvadrikolori se klade na dobar momenat najboljeg strelca

Edua, koji vodi na listi strelaca lige sa 16 pogodaka. Bruske je u prošlom kolu pobedio Remo, a ostvario je i tri slavlja na četiri protekla duela.

Sa druge strane, domaći Botafogo je i pored remija bez golova sa Kruzeirom na strani ostao na drugoj poziciji, a u slučaju da pobedi Bruske Fogao bi na sedam kola do kraja šampionata bio pet bodova ispred petog mesta. Najuspešniji domaćin takmičenja nastoji da se još više konsoliduje u gornjem domu kako poslednje utakmice ne bi bile turbulentne.




-

-----------------------------


Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Trener Botafoga Enderson Moreira će imati barem jednu promenu u odnosu na tim koji je izveo u prošlom kolu. Žonatan Silva nije na listi zbog problema sa mišićima, a Karlinjos bi trebalo da bude starter.

U međuvremenu, Vaginjo Dijas, kormilar Bruskea, neće imati na raspolaganju desnog beka

Žoao Karlosa i defanzivnog veznog Ze Mateusa. Obojica su dobili treći žuti karton protiv Rema. S druge strane, može da ga raduje povratak Evertona Alemana u odbranu, kao i to što je Janson odslužio suspenziju.


tagovi

Brazil 2BotafogoBruske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara