Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najtrofejniji klub sveta vs mašinerija iz Bavarske

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 11:14

Polufinale klupskog Mundijala igraju Al Ahli i minhenski Bajern

Andre Pjer Žinjak je u nedelju golom sa bele tačke srušio Palmeiras i poslao Tigres u finale klupskog svetskog prvenstva. Meksički predstavnik će večeras od 19.00 časova skenirati potencijalnog protivnika u borbi za trofej, a to će biti ili najtrofejniji klub sveta ili branilac naslova prvaka Evrope.

Egipatski Al Ahli protiv minhenskog Bajerna u Kataru. Naravno da se ne mogu porediti fudbalske prilike u Bundesligi i Evropi sa nivoom kvaliteta prisutnim u Premijer ligi Egipta i afričkom društvu šampiona. Ipak, podatak da Al Ahli (118 trofeja u klupskoj istoriji) nije poražen na 32 utakmice zaredom (sedam remija) deluje zaista impresivno.

Izabrane vesti

Od avgusta prošle godine Crveni Đavoli su gradili samopouzdanje koje im daje za pravo da se nadaju da preko jednog od najmoćnijih klubova Starog kontinenta mogu do senzacionalnog finala. Ako iznenađenje izostane i bavarska mašinerija potvrdi epitet favorita, afričkom predstavniku će ostati mogućnost da ponovi uspeh iz 2006. godine kada se našao na najnižem stepeniku pobedničkog postolja, odnosno kada je bio treći u Japanu.

Pre osam godina bi se putevi Al Ahlija i Bajerna takođe ukrstili da tim iz prestonice Egipta nije neočekivano poklekao pred Gvandžouom Marčela Lipija. Bavarci su tada otišli do kraja i kao poslednju prepreku do trofeja preskočili marokansku Raža Kazablanku.

Izabranici Hansija Flika su se direktno obreli u polufinalu, dok je Al Ahli rundu ranije golom Huseina el Šahata u 30. minutu izbacio Al Duhail. Uvertira Bavaraca za večerašnji meč bio je minimalac protiv Herte pre tri dana, a pre toga šampion Evrope je sa po četiri pogodtka u mreži pobeđivao Hofenhajm i Šalke.

Kvota da Lids pobeđuje Kristal Palas kod kuće 2,02, najveća na svetu!

Bajern je na klupskom mundijalu učestvovao samo 2013. godine, Al Ahliju je ovo šesti nastup, ali teško da će to iskustvo biti dovoljno protiv Levandovskog, Milera i saigrače.



tagovi

Bajern MinhenAl AhliAl Ahli Kairo

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara