Ener Valensija protiv Bolivara (©AFP)
Ener Valensija protiv Bolivara (©AFP)

Najveći adut Bolivijaca je izgubljen, Inter overava plasman u polufinale Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.08.23. | 22:15

Noćas u Porto Alegreu igra se revanš meč između Kolorada i Bolivara, Brazilci vode 1:0

Internasional i Bolivar izlaze na teren noćas u revanšu četvrtfinala Kopa Libertadores. Brazilski sastav ima minimalnu prednost iz prvog duela u Boliviji i veliki je favorit za proboj u polufinale kontinentalne elite pošto je preživeo sudar "iznad oblaka" i još odneo pobedu.

Inter je kvalitativno neuporedivo jači od rivala, ali to je sve bila siva teorija u La Pazu. U prvoj utakmici duel je izgledao potpuno drugačije. Domaćini su bili očigledno superiorniji u većini kategorija. Jedino što im je nedostajalo bilo je nešto opipljivo. Preciznost Internasionala je ipak došla do izražaja, a efikasnost je vrlina.

Izabrane vesti

Ekipa trenera Eduarda Kudeta ove godine dokazuje da je fudbal pre svega rezultatski sport. Posle 20 utakmica, Kolorado zauzima tek 14. mesto u brazilskoj Seriji A, sa šest pobeda, isto toliko remija i osam poraza. Gol-razlika je posebno uzbudljiva - 17:24. Zvuči kao kandidat za ispadanje.

Istina, Inter je na udaljenosti od crvene zone samo tri poena, i to zapravo izgleda opasno. Međutim, sastav iz Porto Alegrea je onaj koji uvek iznenadi, pozitivno ili negativno. Sa 33 aktivna igrača i prosečnom starošću od 27,1 godine, postoji očigledan rezervoar iskustva.

23.55: (1,25) Internasional (5,70) Bolivar (13,0)

Utakmice poput one u La Pazu su pokazale od kakvog je zapravo materijala satkan Kolorado. Kao prvo, pobeda u gostima je već podvig, a još kada se ostvari na otprilike 3.600 metara nadmorske visine, onda je jasno da Inter ima mnogo rezerve.

Najveći adut Bolivijaca je izgubljen. Razređeni vazduh Anda ih više ne može spasiti. To znaju i domaćini, koji su se u prvom meču koncentrisali samo na održavanje vođstva. Nade Bolivara su bile velike. Timovi iz La Paza su, inače, pobedili mnogo respektabilnih protivnika na planinama. I ovoga puta je La Akademija bila na dobrom putu, ali lopta nije želela u mrežu.

Bolivar, generalno, definitivno nema sjajnu sezonu u nacionalnom prvenstvu. Treće mesto nije dovoljno. Sa 52 postignuta gola najefikasniji je u bolivijskoj ligi, a sa 24 primljena je četvrti. Međutim, Strongest ima punih osam bodova prednosti.

Bolivar dolazi u Beira Rio sa potrebom da pobedi sa najmanje dva gola razlike za nastavak takmičenja. Bolivijski tim je do sada osvojio samo tri boda kao gost u Kopa Libertadores, kada je u grupnoj fazi savladao Sero Portenjo sa 4:0.

U svoju korist, Koloradosi će ponovo imati prepun stadion. Od prošle nedelje nema više dostupnih ulaznica i očekuje se novi rekord sa više od 50.000 prisutnih ljudi na tribinama. Klub je imao 50.479 navijača na stadionu u pobedi nad River Plejtom od 2:1 u osmini finala.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!


---------

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Utorak

23.55: (1,25) Internasional (5,70) Bolivar (13,0), prvi meč 1:0

Četvrtak

02.30: (1,20) Palmeiras (6,75) Pereira (14,0), prvi meč 4:0

02.30: (2,70) Rasing (3,00) Boka Juniors (2,90), prvi meč 0:0

Petak

02.30: (2,75) Olimpija (3,10) Fluminense (2,70), prvi meč 0:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresInternasionalBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara