Edi Nketija (©Reuters)
Edi Nketija (©Reuters)

Napadač Arsenala odbio novi ugovor, Vijera ga mami minutažom, meta i Dolberg

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 11:06

Francuski strateg krenuo u lov na pojačanja

Otkada je Patrik Vijera stigao na Selhurst park stvari su počele da se odvijaju ubrzano. Posle neuspele epizode sa Nicom, Patrik Vijera ne želi da gubi vreme. Svetsan je Francuz da ga neće imati na pretek i da mora brzo da reaguje, ali ne ishitreno, kako mu se i sa Kristal Palasom ne bi dogodio fijasko.

Prva akvizicija Orlova u letnjem prelaznom roku bio je supertalentovani Mikael Oliz. I pre kraja minule sezone znalo se da Mikael Oliz neće ostati u Redingu, Čempionšip je već prerastao. Bilo je vreme za veći izazov i Premijer ligu, a Kristal Palas je bio najkonkretniji. Polupali su Orlovi kasu, otvorili su se za Oliza i izdvojili 9.300.000 evra, što i nije neka naročita suma za nebrušenog dijamanta u modernom fudbalu. Obrću se basnoslovne cifre, pa se može reći da je Palas dobio Mikaela Oliza po bagatelnoj ceni.

Izabrane vesti

Jedno pojačanje ozvaničeno i vreme je da se povuku novi potezi. Iako San ne spada među uglednije medije na Ostrvu, već u tabloidne, plasirao je interesantnu informaciju, koja bi se mogla ispostaviti kao tačna. Patrik Vijera će pročeprkati po pređašnjim dvorištima i pokušati da ugrabi makar jednog napadača.

Skenirao je Francuz tim i uvideo da mu je u napadu potrebno pojačanje, a možda i dva. Imena Kaspera Dolberga i Edija Nketije podvučena su markerom. Računa Vijera da će mu bivši klubovi izaći u susret, a bolju polaznu poziciju imaće u pregovorima sa Arsenalom.

Edi Nketija je odbio da potpiše novi ugovor sa Tobdžijama. Želi Arsenalov napadač da dobije više prostora za igru, koji mu je bio skučen na Emirejtsu, i spreman je da promeni sredinu. Engleskom napadaču idućeg leta ističe ugovor, pa je ovo poslednja prilika Tobdžijama da zarade. Procena je da bi Edi Nketija mogao da napusti Arsenal za oko 20.000.000 evra, a to je suma koja ne bi predstavljala problem Kristal Palasu.

Jedan napadač – da. Dvojica – teško. Kasper Dolberg druga je želja Patrika Vijere. Upravo je Francuz doveo danskog napadača u Nicu, ali ni jednom, ni drugom ne prija Azurna obala. Vijera je brzo odlepršao sa klupe Nice, a Kasper Dolberg se nije snašao. Ipak, posle odličnih igara na Evropskom prvenstvu, gde je sa Danskom stigao do polufinala, Nica bi mogla da se odluči na davanje nove šanse Dancu.

Ali, mogla bi i da popuni kasu. Neće Kristal Palas dobiti Kaspera Dolberga po “promotivnoj” ceni, kao što je bi slučaj sa vezistom Redinga, već bi morao dobrano da zavuče ruku u džep i Nici prosledi 25.000.000 evra.

Krenuo je Patrik Vijera stopama mnogih iskusnijih stručnjaka, juri za njega proverene opcije...



tagovi

Patrik VijeraKasper DolbergEdi Nketijaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara