Đovani Simeone (©Reuters)
Đovani Simeone (©Reuters)

Napolitanci slomili Veronu! Čolito stiže na pozajmicu, Liga šampiona aktivira otkup

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 23:09

Ukupno bi na adresu kluba iz grada Romea i Julije moglo da legne 15.500.000 evra

U jednom trentku Đovani Simeone bio je na pragu Napolija. U drugom u Dortmundu. Bio je viđen i kao drugo rešenje u Juventusovom napadu i zamena za Dušana Vlahovića. Izvrteli su se klubovi, saslušala je Verona sve šta imaju da kažu i postigla dogovor sa timom koji je najkonkretniji od otvaranja letnje pijace – sa Napolijem!

Čolito Simeone će igrati na stadionu „Dijego Armando Maradona“. Sve prepreke su otklonjene, piše Đanluka di Marcio. Dva kluba imaju dogovor, napravili su formulu koja i jednu i drugu stranu čini srećnom. Đovani Simeone odavno je rekao da nema ništa protiv da se preseli u grad pod Vezuvom, čekalo se samo koji će od dva ovna na brvnu popustiti. To je, ipak, Verona.

Izabrane vesti

Kupio je tim iz grada Romea i Julije argentinskog napadača od Kaljarija za 10.500.000 evra samo kako bi ga dalje prodao, kako bi unovčio to što je Čolito eksplodirao u njegovim redovima. Na kraju Verona nije dobila onoliko koliko je želela. Početkom leta tražila je od Napolitanaca 18.000.000, oni nisu hteli ni da čuju. Nudili su 15.000.000 i pobedili, jer će četvrti najbolji strelac serije A iz protekle sezone stići u Napulj na pozajmicu, a ona će biti plaćena 3.5000.000. Otkup će iznositi 12.000.000 evra i postaće obavezan ukoliko se Napolitanci kvalifikuju u Ligu šampiona ili ako sakupi preciziran broj golova i nastupa. Koliko – za sada nije otkriveno.

Isprsio se Napoli tek nešto više nego što je planirao, ali na odloženo. Dobio je Argentinca i dao 500.000 evra „viška“ Veroni, koja nije imala kud. Morala je da prihvati, jer je do skora kao kupac figurirala i Borusija Dortmund. Tada je mogla da zateže, pusti Nemce i Napolitance da se kolju, ali kada je Dortmund presekao, povukao se i za Aleovu zamenu odabrao Antonija Modesta, postalo je jasno da će Čolito krenuti sa severa na jug Apenina.

Eksplodirao je Đovani Simeone u prethodnoj sezoni, postigao je 17 golova u Seriji A – toliko nije dao ni kao član Đenove, ni Fjorentine, ni Kaljarija – namestio je još šest i bio među najzaslužnijima za dobre rezultate. Posao će ubrzo biti zaključen, Lučano Spaleti će koliko već od druge runde šampionata imati Argentinca na raspolaganju, a u Napoliju čekaju i Đakoma Raspadorija. I blizu su postizanja dogovora sa Sasuolom. Sve ide ka tome da će Raspadori doći na stadion „Dijego Armando Maradona“ i zaoštriti konkurenciju. Napolitanci nude 28.500.000 fiksno i 6.000.000 kroz binuse, a Sasuolo bi da formula bude 30.000.000 + 6.000.000 evra.

Sve manje je razmimoilaženja između Napolija i Sasuola.


tagovi

Đovani SimeoneNapoliVeronaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara